Один з найкращих способів медитації. Як приготувати італійську кростату та гарячий шоколад

4 січня, 23:03
Італійська кростата (Фото:instagram.com/marcocervetti)

Італійська кростата (Фото:instagram.com/marcocervetti)

Іноді горнятко гарячого шоколаду — це саме те, що потрібно

Італійська кростата

Пекти смачненьке для себе та коханих — один з найкращих способів медитації, як на мій погляд. Згодні? Тож як щодо італійської кростати?

Змішуємо 6 жовтків та 300 грамів цукру. Додаємо 600 грамів борошна, трошки солі, вимішуємо все руками, а потім додаємо пачку м’якого вершкового масла кімнатної температури. Вимішуємо ще раз, робимо кульку та залишаємо на годину в холодильнику у плівці.

Відео дня

Формуємо кростату. Ділимо тісто на дві частини. Першу треба добре розкачати та вирізати коло під розмір форми для випікання — це буде низ. Викладаємо на змащену маслом форму, робимо бортики десь в 1,5 сантиметра.

Потім викладаємо наше улюблене варення. Я обожнюю абрикосове! І гарненько прикрашаємо все смужечками з тіста, викладеними навхрест.

Все, що залишається — 30 хвилин випікати при 180 °C. А потім, звісно, смакувати з кавою або чаєм.

Гарячий шоколад

Знаю по собі: іноді горнятко величного гарячого шоколаду — саме те, що потрібно. Зігріває і робить на серці затишок. І готується за кілька хвилин.

Розповідаю, як.

Насипаємо у каструлю 200 грамів какао, трохи цукру та додаємо 700 грамів молока. Перемішуємо все вінчиком. Варимо на мінімальному вогні, постійно помішуючи, до того моменту, поки наш шоколад не стане густим і глянцевим. Про всяк випадок для ідеальної консистенції можна додати в суміш ще ложку борошна.

Тепер збиваємо жирні вершки 30% з цукром до густої маси, що тримає форму.

Розливаємо шоколад по склянках та прикрашаємо «хмаринкою» зі збитих вершків. Смачного! Залишилося тільки увімкнути Полярний експрес.

Більше рецептів Марко Черветті можна знайти тут

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X