Якщо не хочете морочитися. Простий рецепт оладок з цукіні

24 вересня 2020, 23:03

Подавайте зі сметаною, грецьким йогуртом, яйцями пашот і лососем

Я дуже довго мучився з рецептом смачних оладок з цукіні, і ось, нарешті, вийшло. Виявилося набагато простіше, ніж я думав раніше — без віджимань, терок і результатів, що розповзаються.

Відео дня

Пропорції даю відпрацьовані:

  • цукіні - 240 г
  • листя шпинату — 25 г
  • молода біла цибуля (можна замінити на ріпчасту) — 30 г
  • яйце — 1 штука
  • борошно — 35 г
  • сіль — 4 г

Можна додати петрушки, кропу та навіть меленого чорного перцю за бажанням.

А тепер найголовніше.

Нарізаний довільно цукіні, ріпчасту цибулю, зелень і шпинат подрібнюємо в звичайному блендері плоскими лопатями), але не до стану смузі, а просто до дрібних шматочків — придивіться на фото.

instagram.com/yaroslavskyi_vova
Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

Потім додаємо всі інші інгредієнти, перемішуємо й обсмажуємо на антипригарній сковороді або на млинниці, накладаючи продукт не дуже тонко, але й не дуже товстим шаром.

Обсмажувати потрібно добре — на середньому вогні, до рум’яності, тобто хвилини три з одного і з іншого боку. А потім можна поставити оладки на 5 хвилин у духовку.

Якщо не хочете морочитися і вмикати духовку, тоді продовжуйте на сковороді під кришкою: з одного боку ще хвилини півтори і з іншого. Ось тут треба дуже акуратно працювати лопаткою — оладки виходять ніжними та дуже м’якими.

Подавайте зі сметаною, грецьким йогуртом, сиром Філадельфія, з яйцями пашот і з лососем — як ваша душа забажає! Рекомендую при подачі поливати ароматною та смачною оливковою олією.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X