По-українськи смачно. Як приготувати солоне печиво зі шкварками

23 січня, 23:03
Погачі (Фото:klopotenko.com)

Погачі (Фото:klopotenko.com)

Глибокий смак цієї випічки закарбується в пам’яті надовго

Я вже розповідав про українську випічку. І говорив про те, що всі гастрономічні знання треба закріплювати практикою. Тому візьміть і приготуйте українське печиво погачі. Вам сподобається, а глибокий смак випічки закарбується в пам’яті надовго.

Відео дня

Знаю, зараз для випічки у всіх рецептах використовується вершкове масло або олія. Але погачі готуються інакше, і в цьому їх унікальність.
Спойлер: вам знадобиться сало. Робимо із 700 г сала шкварки та смалець. Шкварки охолоджуємо і прокручуємо через м’ясорубку.
Далі переходимо до тіста: 500 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, дрібка солі та ½ ч. л. кмину. Додаємо 100 г смальцю, 50 мл кефіру 2,5%, 50 г сметани 20%. Вбиваємо 2 яйця і замішуємо тісто руками. Обгортаємо його плівкою і залишаємо на 2 години.

Коли час мине, беремо наше тісто, розкачуємо його товщиною в 2 см і посипаємо ¼ частиною шкварок. Складаємо вдвоє, знов розкачуємо, знов посипаємо. І так ще 2 рази. Ідеально.

Склянкою формуємо з тіста кругле печиво, робимо на ньому невеличкі надрізи сіточкою і змащуємо яйцем. Посипаємо трішки кмином. Випікаємо на деку, застеленому пергаментом, 40 хвилин при 180 градусах. Готово.

Вам може здатися, що погачі готувати складно, але варто одного разу спробувати і розумієш: по-перше, все набагато простіше, ніж здається. По-друге, воно того варте. Приготуйте одразу велику порцію, щоб потім їсти печиво на сніданок, як закуску чи додаток до супу. Вам однаково буде по-українськи смачно.

Більше рецептів на klopotenko.com

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X