Коли хочеться як в Одесі. Як приготувати пасту із солодким перцем

Паста (ілюстративне фото) (Фото:Max Pixel)
Простий рецепт дуже смачної страви
Паста із солодким перцем:
— коли хочеться генетично улюбленого смаку, ресторани не рятують і є бажання приготувати знайому страву вдома;
— якщо доля занесла вас у Польшу чи Угорщину, Румунію чи Іспанію, а хочеться як в Одесі, але із місцевих продуктів;
— хочеться італійської пасти, а продукти, на жаль, із супермаркету.
Простий рецепт дуже смачної пасти.
Отже, два великих солодких перці, приблизно 450−500 грамів.
Цибуля грамів 80.
Половина головки часнику.
Половина склянки звичайної оливкової олії.
Грамів 250 консервованих томатів.
Сіль та перець за смаком.
Настрій та бажання обов’язкові.
Тоненькою соломкою нашаткувати перець і цибулю. Тоненькими шматочками нарізати часник. Розігріти олію та готувати на невеликому вогні перець, постійно помішуючи, приблизно 15 хвилин.
Додати часник і цибулю та готувати ще хвилин 5−7. Потім додати протерті консервовані томати та готувати на зовсім маленькому вогні ще 15 хвилин. Посолити і поперчити.

Відварити майже до готовності свіжу та суху пасту, бажано тальйоліні, лінгвіні чи тонкі спагеті. Прогріти в соусі 3−4 хвилини на дуже маленькому вогні.
Трохи збризнути олією кожну порцію зверху та подавати.
Вказаних продуктів достатньо на 3−4 порції пасти.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ
Більше блогів тут