Коли хочеться як в Одесі. Як приготувати пасту із солодким перцем

2 листопада 2022, 20:43
Паста (ілюстративне фото) (Фото:Max Pixel)

Паста (ілюстративне фото) (Фото:Max Pixel)

Простий рецепт дуже смачної страви

Паста із солодким перцем:

— коли хочеться генетично улюбленого смаку, ресторани не рятують і є бажання приготувати знайому страву вдома;

— якщо доля занесла вас у Польшу чи Угорщину, Румунію чи Іспанію, а хочеться як в Одесі, але із місцевих продуктів;

Відео дня

— хочеться італійської пасти, а продукти, на жаль, із супермаркету.

Простий рецепт дуже смачної пасти.

Отже, два великих солодких перці, приблизно 450−500 грамів.

Цибуля грамів 80.

Половина головки часнику.

Половина склянки звичайної оливкової олії.

Грамів 250 консервованих томатів.

Сіль та перець за смаком.

Настрій та бажання обов’язкові.

Тоненькою соломкою нашаткувати перець і цибулю. Тоненькими шматочками нарізати часник. Розігріти олію та готувати на невеликому вогні перець, постійно помішуючи, приблизно 15 хвилин.

Додати часник і цибулю та готувати ще хвилин 5−7. Потім додати протерті консервовані томати та готувати на зовсім маленькому вогні ще 15 хвилин. Посолити і поперчити.

Соус із солодкого перцю та консервованих томатів (Фото: instagram.com/savvalibkin)
Соус із солодкого перцю та консервованих томатів / Фото: instagram.com/savvalibkin

Відварити майже до готовності свіжу та суху пасту, бажано тальйоліні, лінгвіні чи тонкі спагеті. Прогріти в соусі 3−4 хвилини на дуже маленькому вогні.

Трохи збризнути олією кожну порцію зверху та подавати.

Вказаних продуктів достатньо на 3−4 порції пасти.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X