З коньяком та акацієвим медом. Як приготувати паштет з качиної печінки
Готовий паштет має охолоджуватися протягом 6 годин
Подаємо з варенням із журавлини та хрумким багетом ось уже 17 років.
Інгредієнти:
- 500 г свіжої качиної печінки
- 50 мл коньяку
- 50 мл напівсолодкого Гевюрцтрамінера
- 100 г цибулі-порею
- 200 г вершкового масла
- Мед білої акації — 50 г
- Мускатний горіх і перець за смаком
Печінку промити та обсушити паперовими серветками.
Нарізати невеликими шматочками, обсмажити, а потім протушити на невеличкому вогні в чавунному сотейнику в оливковій олії до готовності.
Окремо приготувати цибулю з 50 г вершкового масла.
До гарячої печінки влити коньяк та швидко випарувати його.
Потім влити вино та готувати печінку ще 5 хвилин. Наприкінці посолити та додати приправи.
Охолоджену печінку разом із цибулею, медом і вершковим маслом, що залишилося, перекласти в блендер, подрібнити і збити протягом 10 хвилин.
Готовий паштет скуштувати, довести до належного смаку й охолодити в посудині, що не окислюється, протягом 6 годин.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут