Такого ви ще не куштували. Чотири нові ідеї для салатів

Салат з селерою (Фото:klopotenko.com)
Ці рецепти дозволять подивитися на головну страву літа під новим кутом
Скажу банальність, але літо — сезон здоров’я, яке ми запасаємо на весь рік наперед. Фрукти та овочі насичують наш організм вітамінами, і це особливо важливо, враховуючи те, у яких обставинах ми всі з вами живемо. Тож не дивно, що основною стравою літа стають салати. Тим паче, що готуються вони дуже просто і не вимагають проведення часу у розпеченої плити. Все, що вам потрібно зробити, це помити та нарізати овочі, змішати їх із заправкою — і готово. Якщо ж ви шукаєте нові ідеї для салатів, то ці чотири рецепти дозволять вам подивитися на цю страву під новим кутом.
Салат з огірками та пастою чилі
Цей неймовірний і оригінальний салат я придумав спеціально для тих, хто полюбляє гостре. Адже для заправки цих огірків я використовую три види гостроти — перець чилі, мелений червоний перець і часник. Це прямо буде ух, як смачно і гаряче! Обов’язково спробуйте такий салат з огірками і пастою чилі.
Час приготування — 12 хвилин
Порції — 2
Інгредієнти
- 1 ч. л. пластівців перцю чилі
- 1 ч. л. червоного перцю (меленого)
- 1−2 зубчики часнику
- 3 ст. л. рослинної олії
- 2 огірка (великих)
- 5−7 гілочок кінзи
- 1−2 ст. л. смаженого солоного арахісу
- Сіль до смаку
Покроковий рецепт
Приготуйте пасту чилі. Для цього в мисочці з'єднайте перець чилі в пластівцях і мелений червоний перець. Очистіть часник і дрібно його порубайте. Додайте в мисочку до перцю. Розкаліть рослинну олію прямо ну дуже сильно і залийте нею суміш перців з часником. Розітріть масу ложкою до стану пасти.
Огірки наріжте тонкими слайсами. Кінзу добре промийте, відокремте листя від стебел і дрібно посічте. Додайте зелень кінзи до огірків.
Арахіс я використав вже смажений і солоний. Якщо у вас такого немає, то необхідно підсмажити наявний сирий арахіс, очистити його від лушпиння. Додайте арахіс у салат. Заправте салат пастою чилі й акуратно перемішайте. Кількість пасти використовуйте за смаком. Я люблю, щоб було гарячіше. Спробуйте і посоліть за смаком. Відразу ж подавайте до столу.
Салат з полуницями і овочами гриль
Я впевнений, що салат з полуницями та овочами гриль ви ще не куштували. Тому зараз саме час це зробити. Солодкі полуниці, смажені томати з кабачками і свіжі листочки м’яти — ідеальне поєднання для початку літа.
Час приготування — 15 хвилин
Порції — 2
Інгредієнти
- 200 г полуниці
- 2 томати
- 1 кабачок
- 3 гілочки м’яти
- 1 ст. л. оливкової олії (і додатково для смаження)
- сіль до смаку

Покроковий рецепт
Кабачок для нашого літнього салату поріжте кільцями, томати — невеликими шматочками. Обсмажте овочі на пательні гриль або відкритому грилі протягом 2−3 хвилин. Посоліть за смаком.
Полуниці помийте і видаліть хвостики. Змішайте в салатнику полуниці з овочами, додайте подрібнені листя м’яти і оливкову олію.
Салат з селерою
Салат — страва, яку можна приготувати дуже легко і яка завжди виручить, якщо потрібно швидко і смачно перекусити. Саме такий, дуже простий, але при цьому з оригінальним смаком — салат з селерою. Його основою виступлять яйця, а доповнять смак стебла селери, пікантна цибуля, соковитий томат і ніжний йогуртовий соус.
Час приготування — 20 хвилин
Порції — 1
Інгредієнти
- 2 яйця
- 3 ст. л. натурального йогурту
- 1 ст. л. куркуми
- 1 стебло селери
- 1 томат
- 1 цибуля (біла)
- Сіль та перець до смаку
- Кілька листочків м’яти
Покроковий рецепт
Яйця перед використанням добре помийте, а потім відваріть. Щоб у вас вийшли ідеально зварені яйця, рекомендую варити їх рівно 9 хвилин.
Готові яйця покладіть на деякий час в крижану воду. Так ви зможете дуже легко відокремити від них шкаралупу. Очищені яйця наріжте на 4 частини.
Стебла селери промийте, видаліть білу частину. Наріжте селеру кружальцями завтовшки приблизно 0,5 см. Якщо хочете отримати більш красиві пластинки, спробуйте нарізати стебла під кутом 45 градусів.
Томат помийте і розріжте на 4 частини. Акуратно видаліть серцевину, вона нам не знадобиться. Тверду частину наріжте смужками шириною 0,5 см.
Цибулину очистіть і наріжте півкільцями. Намагайтеся нарізати дуже тонко, так смак цибулі не буде перебивати загальний смак салату, а лише додасть пікантності.
Щоб приготувати заправку для салату, змішайте в мисочці йогурт з куркумою. Добре перемішайте спецію з йогуртом, у вас повинна вийти однорідна заправка красивого гірчичного кольору.
У салатнику змішайте цибулю, селеру, томат і яйця. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте заправку і акуратно перемішайте. Для надання смаку цікавої нотки додайте кілька листочків м’яти.
Простий салат з цукіні та редискою
Чомусь ми звикли, що цукіні неодмінно треба термічно обробляти. Повірте, у сирому вигляді, наприклад, у салаті вони дають абсолютно дивовижний смак та хрумку текстуру. Пропоную саме такий рецепт, де цукіні разом з редискою, кропом та кедровими горішками заправлені ароматною оливковою олією та соком лимону. Салат підійде до страв з запечених м’яса та риби, а тим паче, коли ви приготуєте їх на грилі чи мангалі.
Час приготування — 15 хвилин
Порції — 2
Інгредієнти
- 200 г цукіні
- 200 г редиски
- пучок кропу
- 20 г кедрових горіхів
- сік одного лимона
- 2 ст. л. оливкової олії
- сіль та перець до смаку

Покроковий рецепт
Підготуйте овочі для салату. Візьміть 200 г редиски, помийте та поріжте кружечками. Цукіні теж помийте та поріжте або кружечками, або слайсами за допомогою економки. Овочі викладіть в невелику миску.
Пучок кропу помийте, витріть паперовим рушником, дрібно посічте і додайте до овочів.
Салат посоліть до смаку, додайте сік одного лимона та 20 г кедрових горіхів. Заправте оливковою олією. За бажанням кількість олії можна зменшити чи збільшити. Добре перемішайте та поставте в холодильник на 20 хвилин, щоб овочі пустили сік та промаринувалися в лимонному соку.
Більше рецептів на klopotenko.com
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.