Тепло і смачно. Рецепт тих самих балаклійських оладок

18 жовтня, 23:03
Оладки (ілюстративне фото) (Фото:lisaaMC/Depositphotos)

Оладки (ілюстративне фото) (Фото:lisaaMC/Depositphotos)

Ця страва допоможе відчути нашу єдність

Балаклійські оладки. Ви вже певно чули їхню історію. Коли українські військові звільнили Балаклію, люди виходили їх зустрічати з обіймами і пригощати їжею, яку мали. Ми всі бачили те відео. Пані Наталя, що запропонувала військовим оладки, розчулила тоді всю Україну. Люди, які були в окупації, гуртувалися і мали готувати собі їжу на вогнищі, готові поділитися останнім. Бо українці. І це прекрасно. Я поспілкувався з пані Наталею телефоном, щоб випитати саме той автентичний рецепт її оладок. Вона телефоном розповідала, а я готував. Вийшло дуже тепло і смачно.

Відео дня

Просто отак берете:

  • 500 мл кефіру;
  • 1−1,5 ч. л. соди;
  • 320 г борошна;
  • 1 ст. л. олії;
  • 2 ст. л. цукру;
  • дрібку солі.

Кефір підігріваєте і додаєте соду з цукром. Чекаєте на бульбашки. Потім додаєте олію і насипаєте борошно. Замішуєте тісто, по консистенції — як густа сметана, даєте 15 хвилин постояти і смажите оладки на олії. Потім пригощаєте наших захисників, якщо є така можливість. Або ж родину і сусідів, щоб відчути цю єдність через їжу.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X