Обід за півгодини. Три прості рецепти вишуканих страв
Паста з морепродуктами — це окремий вид гастрономічної насолоди
Що для вас літо? Море, смак полуниці, холодний лимонад і безтурботність. Звісно, літом найменше, що хочеться, це стояти на кухні. А якщо я вам скажу, що ви можете приготувати це все за 30 хвилин?
Паста з морепродуктами
Італійська паста вже давно стала улюбленою стравою мільйонів людей у кожному куточку світу. Але паста з морепродуктами — це окремий вид гастрономічної насолоди. У своєму рецепті я використав заморожений коктейль морепродуктів. Звісно, якщо є можливість, то краще обрати свіжі морепродукти, вони м’якші та мають більше смаку. Але і заморожені теж добре смакують. Щодо виду самої пасти — теж жодних обмежень, беріть свою улюблену. Я обрав спагеті. Цей рецепт пасти з морепродуктами потребує мінімум зусиль та мінімум часу на приготування. Всього 15 хвилин — і вишукана страва вже готова. Насолоджуйтеся!
Інгредієнти
- Морепродукти — 250−300 г
- Спагеті — 150 г
- Біле вино — 50 мл
- Цибуля — ½ шт.
- Перець чилі — ¼ шт.
- Часник — 2 зубчики
- Пармезан — 50 г
- Томати пелаті — 200 г
- Вершкове масло — 50 г
- Оливкова олія — 1 ст. л.
- Сіль і перець — за смаком

Покроковий рецепт
Підготуйте всі інгредієнти для приготування пасти з морепродуктами. Якщо у вас заморожена пачка морепродуктів, попередньо необхідно розморозити їх у холодильнику або опустивши в миску з холодною водою.
Відваріть пасту в підсоленій воді, використавши на 1 л води 10 г солі, протягом приблизно 7 хвилин. Вивчіть інструкцію на упаковці і варіть на 1 хвилину менше, бо потім ми ще будемо додавати пасту на пательню до соусу. Розчавіть ножем 2 зубчики часнику. Перець чилі наріжте тонкими слайсами, половинку цибулини — дрібними кубиками.
Розігрійте пательню з 1 ст. л. оливкової олії і 50 г вершкового масла. Підсмажте на цій суміші спочатку перець чилі і часник, потім додайте цибулю і смажте до її м’якості. Додайте на пательню морепродукти. Додайте томати пелаті (замість них можна використовувати томатний сік). Влийте 50 мл білого вина.
Дістаньте пасту за 1 хвилину до повного приготування і перекладіть на пательню до морепродуктів і соусу. Прогрійте все разом на пательні кілька хвилин.
Розкладіть пасту по тарілках і посипте чорним свіжомеленим перцем. Якщо є бажання, натріть зверху пармезан на дрібній тертці. Хоч італійці й не радять змішувати в одній страві пармезан і морепродукти або рибу, ви можете це зробити.
Салат з полуницями і овочами гриль
Я впевнений, що салат з полуницями та овочами гриль ви ще не куштували. Тому зараз саме час це зробити. Солодкі полуниці, смажені томати з кабачками і свіжі листочки м’яти — ідеальне поєднання для початку літа.
Інгредієнти:
- Полуниця — 200 г
- Томат — 2 шт.
- Кабачок — 1 шт.
- М’ята — 3 гілочки
- Оливкова олія — 1 ст. л.
- Сіль — за смаком

Покроковий рецепт
Кабачок для нашого літнього салату поріжте кільцями, томати — невеликими шматочками. Обсмажте овочі на пательні гриль або відкритому грилі протягом 2−3 хвилин. Посоліть за смаком.
Полуниці помийте і видаліть хвостики. Змішайте в салатнику полуниці з овочами, додайте подрібнені листя м’яти і оливкову олію.
Лимонад з ревеню
Давайте поповнимо колекцію освіжаючих напоїв. Пропоную приготувати смачний лимонад з ревеню на основі сиропу. Його кислуватий смак якнайкраще вгамує спрагу.
Інгредієнти:
- Ревінь — 500 г
- Цукор — 500 г
- Вода — 1 л
- Кардамон — 4 шт.
- Лимон — 2 шт.

Покроковий рецепт
Очищений ревінь наріжте брусочками по 2 см і покладіть в каструльку з цукром і водою, додайте 4 зернятка кардамону. Після закипання зменшіть вогонь і проваріть 20 хвилин. Потім остудіть та видаліть кардамон із сиропу.
У готовий сироп додайте ще 500 мл води і сік двох лимонів. Можна використовувати як столову слабогазовану воду, так і воду без газу. За бажанням додайте в лимонад ще трохи цукру. Прикрасьте лимонад нарізаними кружечками лимона.
Більше рецептів на klopotenko.com
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life