Приготуйте сьогодні. Смачна вечеря за півгодини
Якщо ви не любите броколі та цвітну капусту, то це лише тому, що не пробували приготувати з них запіканку
Я знаю, як це — ввечері прийти таким утомленим, що нічого не хочеться, і особливо, довго стояти біля плити. Варіант є - замовити доставку їжі, але цим можна скористатися раз-два на тиждень, а потім все ж доведеться збиратися із силами і думками. Я вирішив полегшити вам ваші вечори та зробив добірку страв на вечерю, на які витратите лише 30 хвилин. І так, це будуть повноцінні та смачні вечері, після яких бурчати в животі не буде. Вибирайте на свій смак, що приготуєте вже сьогодні.
Стейк горбуші з рисовою локшиною, спаржевою квасолею і кунжутом
Я безмежно люблю рибу. Вона швидко готується, дуже смачна та добре засвоюється. Один із найчисленніших видів лососевих — горбуша. І саме її я хочу сьогодні приготувати.
Я обрав саме горбушу не просто так. Мені подобається світлий рожевий колір її м’яса, ніжний смак та м’яка текстура. Стейки горбуші я вирішив поєднати із рисовою локшиною та спаржевою квасолею, аби страва була гарно збалансована, та при цьому залишалася дієтичною. Чудово й те, що на приготування ви витратите зовсім небагато часу.
Час приготування — 15 хвилин
Порції — 2
Інгредієнти:
- 2 стейка горбуші
- 150 г рисової локшини
- 200 г спаржевої квасолі
- 2 ст. л. соняшникової олії
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 1 лимон
- ½ ч. л. чорного кунжуту для подачі
- сіль і перець за смаком

Покроковий рецепт
Якщо ви використовуєте заморожені стейки горбуші, потрібно попередньо їх розморозити в холодильнику або в холодній воді, не розкриваючи упаковку, щоб вода не проникала всередину. Посоліть і поперчіть стейки з обох боків.
Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії. Обсмажте стейки горбуші по півтори хвилини з кожного боку.
Викладіть готову рибу і в тій самій пательні обсмажте 200 г спаржевої квасолі. Додайте трохи солі та смажте 1 хвилину на великому вогні.
У киплячу підсолену воду опустіть 150 г рисової локшини і варіть згідно з інструкцією на упаковці. Я варив локшину 5 хвилин, але час може відрізнятися в залежності від виробника. Злийте на друшляк або сито і промийте локшину холодною водою. Потім викладіть на пательню до квасолі. Смажте все разом ще 1 хвилину. Додайте 3 ст. л. соєвого соусу і добре перемішайте.
Викладіть на тарілку локшину зі спаржевою квасолею і стейк горбуші. Посипте ½ ч. л. чорного кунжуту і скропіть соком лимона за смаком.
Кебаб у духовці з картоплею
Я хочу розповісти, як приготувати кебаб в духовці з картоплею. Можна використовувати яловичий або телячий фарш, головне — знати, як зробити кебаби соковитими: треба додати до фаршу холодної води. Ось і весь секрет. А ще спеції, овочі та гарний настрій під час приготування.
Час приготування — 35 хвилин
Порції — 2
Інгредієнти:
- 500 г яловичого або телячого фаршу
- 5 картоплин
- 1 ч. л. меленого коріандру
- 1 цибуля
- сік одного лимона
- 1 томат (за бажанням)
- 2 ч. л. меленої паприки
- 1 пучок петрушки (за бажанням)
- 50−70 мл холодної води
- сіль за смаком


Покроковий рецепт
Яловичий або телячий фарш змішайте з 1 ч. л. меленої паприки, 1 ч. л. меленого коріандру і сіллю за смаком. Додайте у фарш сік половини лимона, якщо хочете отримати невелику кислинку, але це за бажанням. Влийте до фаршу 50−70 мл холодної води і добре перемішайте. Так кебаби будуть більш соковитими.
Наріжте півкільцями ¼ цибулини. Картоплю розріжте на 4 частини і відваріть 10 хвилин до напівготовності. Викладіть картоплю на пательню або деко, додайте 1 ч. л. паприки, цибулю, сік половини лимона і сіль за смаком.
Сформуйте з фаршу кебаби і викладіть на деко, застелене пергаментом. Запікайте кебаби в духовці при 200 градусах 10 хвилин на режимі конвекції і ще 10 на режимі гриля. Якщо у вас немає таких режимів, просто запікайте 15−20 хвилин. У той же час запікайте і картоплю, їй вистачить 15 хвилин. Готовий кебаб з картоплею викладіть на петрушку, за бажанням додайте півкільця цибулі і томату.
Запіканка з броколі та цвітної капусти
Я точно знаю, що дехто з вас не любить броколі та цвітну капусту. Це все тому, що ви не пробували приготувати з них запіканку. Ніжність сиру і вершків у поєднанні зі свіжомеленим чорним перцем розкриють смак цих продуктів з нового боку. І я практично впевнений, з цього дня ви будете готувати запіканку з броколі та цвітної капусти дуже часто.
Час приготування — 35 хвилин
Порції — 4
Інгредієнти:
- 300 г броколі
- 300 г цвітної капусти
- 300 мл вершків (20−33%)
- 3 яйця
- 100 г арахісу
- 180−200 г твердого сиру
- 20 г вершкового масла
- сіль та перець за смаком

Покроковий рецепт
По 300 г броколі і цвітної капусти розберіть на суцвіття. Тверді нижні частини обріжте. Бланшуйте капусту в киплячій воді 1−1,5 хвилини, але не більше. Відкиньте на сито і промийте крижаною водою, щоб зупинити процес нагрівання.
Твердий сир натріть на крупній тертці та половиною посипте суцвіття. У мисці з'єднайте 300 мл вершків з 3 яйцями, додайте трохи солі та меленого перцю. Все акуратно перемішайте вінчиком.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом і рівномірно розподіліть нею суцвіття броколі та цвітної капусти, посипте свіжомеленим чорним перцем. Залийте суцвіття сумішшю з вершків та яєць і зверху засипте тертим сиром. Додайте до запіканки 100 г арахісу і запікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 20−25 хвилин.
Більше рецептів на klopotenko.com
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут