Ідеальний сніданок. Як приготувати яйця Бенедикт

8 лютого, 22:56
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Марко Черветті: «Яйця Бенедикт — це найвідоміший і найсмачніший сніданок» (Фото:надане автором)

Марко Черветті: «Яйця Бенедикт — це найвідоміший і найсмачніший сніданок» (Фото:надане автором)

Вам знадобиться максимальна залученість у процес, але результат того вартий

Від цього сніданку шаленіють і в Нью-Йорку, і в Києві.

Еталонні яйця Бенедикт — це яйця-пашот із беконом або лососем під соусом голландез. Для їхнього приготування вам знадобиться уся потужність кухні, максимальна залученість у процес, адже готувати основні складові потрібно майже одночасно. Але передчуття найсмачнішого сніданку того варте.

Відео дня

Інгредієнти:

  • Яйця — 6 шт
  • Бекон — 100 г
  • Лосось слабосолений — 100 г
  • Вершкова булочка бріош — 1 шт
  • Томати чері - 100 г
  • Зелена цибуля — 25 г
  • Вершкове масло — 150 г
  • Сіль та молотий білий перець — до смаку
  • Оливкова олія — 30 г
  • Лимон — 1шт
  • Винний оцет — 30 г

1. Ретельно промийте томати та розріжте кожен з них на дві частини. Додайте щіпку солі та кілька грамів оливкової олії, перемішайте.

2. Потім підготуйте лосось. Щоб отримати красиві шматочки, відрізайте акуратні слайси горизонтально зверху вниз.

3. Далі потрібно дрібно нарізати зелену цибулю.

4. Готуємо соус голландез. Для цього треба підготувати водяну баню. Можна скористатися невеличкою каструлею та мискою, яка матиме діаметр трохи менший за каструлю. Наберіть у каструлю воду та поставте її на повільний вогонь. Важливо, щоб вода не кипіла, але була гарячою й виділяла пару. Покладіть у каструлю мисочку так, аби вона не потонула у воді. Далі покладіть у мисочку вершкове масло та почніть потроху його перемішувати: з нього поступово випарується увесь казеїн, що надасть йому ніжної однорідної структури. Коли масло повністю розтане, перелийте його у іншу ємність.

Лайфхак: щоб розтоплене масло було ніжним та однорідним, процідіть його через сито з марлею. Таким чином можна позбутися навіть найменших грудочок.

5. У миску, в якій розтоплювали масло, додайте 4 жовтки, сіль та мелений білий перець. Візьміть вінчик та легкими рухами почніть збивати жовтки, додайте до них сік із половинки лимона. Продовжуйте збивати.

Не припиняючи перемішувати, поставте мисочку знову на водяну баню. Плавно влийте ¾ розтопленого вершкового масла, продовжуючи збивати. За 4−5 хвилин, коли суміш трохи загусне та набуде консистенції соусу, перелийте до іншої ємкості.

6. Покладіть на пательню бекон та на повільному вогні почніть обжарювати. Тим часом розріжте бріош на дві частини, змажте зріз розтопленим маслом та поставте в духовку, розігріту до 120℃, на кілька хвилин — булочка має підрум'янитися та стати м’якою всередині.

7. Тепер робимо яйця-пашот. Наберіть у каструлю воду, поставте на середній вогонь. Додайте 30 г винного оцту: він знизить рівень pH та зробить воду більш м’якою. Коли вода закипить, вибийте у неї 2 яйця та акуратно «огортайте» їх водою кілька хвилин, щоб вони рівномірно приготувалися.

8. Далі — час збирати усі смачні складові разом. На теплий бріош викладіть смажений бекон, зверху — слайси лосося. Потім покладіть яйця-пашот. Перемішайте знову соус та щедро, щоб аж розтікався, полийте страву. Зверху прикрасьте вже подрібленою зеленою цибулею та викладіть поруч нарізані томати чері.

Ваш найвідоміший та найсмачніший сніданок готовий.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X