Запам’ятайте пропорцію. Як приготувати італійські млинці та каву, від якої всі будуть в захваті

Млинці (ілюстративне фото) (Фото:NatashaBreen/Depositphotos)
До млинців приготуйте соус із горгонзоли з мускатним горіхом
Рецепт панкейків я нещодавно викладав. Прийшов час найвеличніших італійських млинців креспеле.
Робимо тісто. У глибоку миску вибиваємо 3 яйця, додаємо 3 столові ложки цукру, дрібку солі та міксером або виделкою збиваємо до однорідності.
Поступово засипаємо борошно (десь 200−250 грамів), перемішуючи все разом.
Вливаємо в тісто 400 мл теплого молока, ще раз все добре мішаємо. Потім трохи оливкової олії, і ще раз збиваємо тісто вінчиком або міксером.
Робимо соус. На повільному вогні гріємо вершки, топимо в них сир з горгонзолою (так-так, саме сир з пліснявою) і додаємо мускатний горіх.
Смажимо тонкі млинці, подаємо з сирним соусом. Смачного!
Як приготувати каву в джезві, щоб навіть кавові експерти були в захваті?
Розповідаю.
1. Беріть підготовану очищену воду. Чим краща вода, тим смачніша кава.
2. Запам’ятайте пропорцію: на 100 грамів води — 10 грамів кави.
3. Ідеально молоти каву безпосередньо перед тим, як будете її заварювати.
4. Далі процес простий: засипаєте каву у джезву і заливаєте холодною водою. Ставите на вогонь або пісок і чекаєте, доки відбудеться магія.
5. Поки кава вариться, її не потрібно весь час помішувати. Зробити це треба лише два рази: на 30-ій та на 60-ій секунді.
6. Щойно пінка піднімається до краєчка джезви, заберіть її з вогню та розлийте каву по чашках. Почекайте 2−4 хвилини, а потім насолоджуйтеся.
Ось і всі секрети. Величної вам кави, пані та панове.
Більше рецептів Марка Черветті можна знайти тут
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут