Корисно та смачно. Як приготувати млинці з ікрою минтая

Млинці (ілюстративне фото) (Фото:MariaPolna/Pxhere)
Ікру для цієї страви потрібно змішати з цибулею — на одеський манер
А ви знали, що Японія споживає 90% виробленої ікри минтая у світі? Можливо, тому там так багато довгожителів? Це дуже простий, доступний і одночасно корисний та смачний продукт. Обов’язково спробуйте! Особливо зараз, коли замало тепла і вітамінів.
Я спробував з млинцями, це — мій рецепт, який можна використовувати на усі випадки життя, збережіть його собі. Його знають усі мої друзі. А ось ікру я збив з цибулькою на одеський манер, вийшло смачно.
Для млинців:
— 500 г молока
— 190 г борошна
— 2 яйця
— дрібка солі
— 35 г цукру
— 35 г рослинної олії або вершкового масла
Готуємо.
Я беру частину молока, приблизно 200 г, додаю яйце, цукор, сіль, борошно і замішую вінчиком густеньке тісто, консистенцією таке, як сметана. Таким чином все борошно повністю вимішується і не утворює грудочок.
Далі розбавляю суміш залишком молока.
Окремо розтоплюю вершкове масло з олією, щоб було теплим, і вливаю до тіста. Ще раз перемішую, і тісто готово.
Вершкове масло та олія будуть утворювати крапельки на млинцях і змащувати пательню. А ще суміш однорідна і без пухирців. Край млинців також буде рівний і м’який.
Смажу на середньому вогні на спеціальній пательні.
Для начинки:
— 1 баночка ікри минтая
— половина червоної цибулини
— чорний перець свіжозмілений
— декілька крапель яблучного чи винного оцту
— 100 г нейтральної рослинної олії
Цибулинку ріжу дуже дрібненьким кубиком, мелю поверх чорного перцю, додаю декілька крапель оцту і починаю вінчиком збивати, наче крем.
Потроху тоненькою струйкою додаю рослинну олію — виходить щільна смачна суміш.
Спробуйте на смак і використовуйте як просту начинку для млинців, тостів — можна навіть на авокадо тост. Кількість цибулі можете брати на свій смак. Думаю, що можна також брати ще білу частину молодої зеленої цибулі.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ
Більше блогів тут