Корисно та смачно. Як приготувати млинці з ікрою минтая

8 грудня 2022, 23:03
Млинці (ілюстративне фото) (Фото:MariaPolna/Pxhere)

Млинці (ілюстративне фото) (Фото:MariaPolna/Pxhere)

Ікру для цієї страви потрібно змішати з цибулею — на одеський манер

А ви знали, що Японія споживає 90% виробленої ікри минтая у світі? Можливо, тому там так багато довгожителів? Це дуже простий, доступний і одночасно корисний та смачний продукт. Обов’язково спробуйте! Особливо зараз, коли замало тепла і вітамінів.

Відео дня

Я спробував з млинцями, це — мій рецепт, який можна використовувати на усі випадки життя, збережіть його собі. Його знають усі мої друзі. А ось ікру я збив з цибулькою на одеський манер, вийшло смачно.

Для млинців:

— 500 г молока

— 190 г борошна

— 2 яйця

— дрібка солі

— 35 г цукру

— 35 г рослинної олії або вершкового масла

Готуємо.

Я беру частину молока, приблизно 200 г, додаю яйце, цукор, сіль, борошно і замішую вінчиком густеньке тісто, консистенцією таке, як сметана. Таким чином все борошно повністю вимішується і не утворює грудочок.

Далі розбавляю суміш залишком молока.

Окремо розтоплюю вершкове масло з олією, щоб було теплим, і вливаю до тіста. Ще раз перемішую, і тісто готово.

Вершкове масло та олія будуть утворювати крапельки на млинцях і змащувати пательню. А ще суміш однорідна і без пухирців. Край млинців також буде рівний і м’який.

Смажу на середньому вогні на спеціальній пательні.

Для начинки:

— 1 баночка ікри минтая

— половина червоної цибулини

— чорний перець свіжозмілений

— декілька крапель яблучного чи винного оцту

— 100 г нейтральної рослинної олії

Цибулинку ріжу дуже дрібненьким кубиком, мелю поверх чорного перцю, додаю декілька крапель оцту і починаю вінчиком збивати, наче крем.

Потроху тоненькою струйкою додаю рослинну олію — виходить щільна смачна суміш.

Спробуйте на смак і використовуйте як просту начинку для млинців, тостів — можна навіть на авокадо тост. Кількість цибулі можете брати на свій смак. Думаю, що можна також брати ще білу частину молодої зеленої цибулі.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X