Святковий рецепт. Як приготувати медові пряники

15 грудня 2022, 23:03
Пряники (ілюстративне фото) (Фото:Elena Schweitzer/Depositphotos)

Пряники (ілюстративне фото) (Фото:Elena Schweitzer/Depositphotos)

Готові медяники охолоджуємо і покриваємо глазур’ю

Колись в українських містах на свята кожна господиня готувала медяники і мала свій особливий рецепт. Я ділюсь своїм.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 125 г цукру — для карамелі
  • 100 мл води
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 125 г меду
  • 5 г харчової соди
  • 1 яйце
  • 10 г кориці у порошку
  • 10 г імбиру у порошку
  • 5 г порошку бадьяну та кардамону
  • 520 г борошна

Відео дня

Для глазурі:

  • 150−180 г цукрової пудри
  • 30 г білків
  • 5−7 г лимонного фрешу

Готуємо.

Всипаємо в сотейник 125 г цукру і доводимо до стану темно-коричневої карамелі. Знімаємо з вогню, обережно заливаємо воду і розтоплюємо карамель.

Додаємо другу частину цукру — 100 г, вершкове масло, мед і повертаємо на слабкий вогонь, щоб цукор повністю розчинився.

Знімаємо з вогню і залишаємо на 10 хвилин, щоб маса трохи охолола. Додаємо соду, перемішуємо. Температура не повинна бути більше 60 градусів.

Додаємо борошно, спеції та замішуємо тісто. Коли температура трохи впала, додаємо яйце або 2 жовтки. Обертаємо харчовою плівкою та відправляємо у холодне місце на декілька годин.

Далі холодне тісто розкочуємо завтовшки 0,6−0,8 см. Вирізаємо за допомогою формочок печиво, викладаємо на пергамент. Випікаємо при температурі 180−185°С 10−11 хвилин.

Готові пряники охолоджуємо і покриваємо глазур’ю — для її приготування достатньо добре вимішати цукрову пудру, білок та лимонний сік у піну, за бажанням можна додавати як барвник буряковий сік.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X