Ви залишитеся задоволені. Як приготувати рулет з індички

Рулет з індички (ілюстративне фото) (Фото:sarsmis/Depositphotos)
У готовому вигляді ця страва буде дуже соковитою
М’ясний рулет — універсальна страва. У гарячому вигляді це повноцінна основна страва, якій підійде практично будь-який гарнір, від картопляного пюре до листового салату. У холодному вигляді може бути у вигляді нарізки та холодної закуски, або ж відмінною начинкою для бутерброду або сендвіча з крем-сиром на сніданок.
Розповім більш детально рецепт приготування. Я рекомендую використовувати для рулету м’ясо ноги індички. У готовому вигляді рулет буде дуже соковитим.
Нам потрібно:
- 1,2−1,5 кг м’яса ноги індички
- 100 г сала
- 70 г в’ялених помідорів
- Пучок петрушки
- Пучок зеленої цибулі
- 3 чайні ложки солі зі спеціями
- Трошки оливкової олії
Крок 1

Підготовка м’яса. Я використовував стегно і гомілку індички. Можна тільки стегно, так зручніше — немає тонких дрібних кісток, які слід видаляти. У будь-якому випадку, м’ясо відокремлюємо від кісток, надрізаємо та розкриваємо його, «як книгу або як метелика». Робимо неглибокий поперечний надріз і розпластуємо м’ясо, і так кілька разів, поки не отримаємо максимально тонку товщину м’яса. Після цього за допомогою молотка відбиваємо м’ясо до рівномірної товщини. Для того, щоб отримати тонкий шар м’яса для майбутнього рулету прямокутної форми, з деяких частин м’ясо можна відрізати і перекласти туди, де не вистачає. На фото дуже добре видно, що ми маємо зрештою отримати.
Крок 2
М’ясо підготовлене — маємо прямокутної форми тонке м’ясо приблизно однакової товщини. Далі добре солимо ароматною сіллю, ближче до ширшого краю викладаємо трохи тонких смужок сала (це для соковитості, якщо ви не їсте свинину, використовуйте вершкове масло або кокосовий жир). На сало — в’ялені помідори (нарізати дрібно) та рубану зелень.
Крок 3
Згортаємо рулет, максимально щільно, після чого перев’язуємо кулінарною ниткою. Якщо вам складно — скористайтеся лайфхаком. Згорнувши рулет, щільно оберніть його пластиковою плівкою і залиште на годину в холодильнику — за цей час м’ясо трохи спресується, і коли ви акуратно знімете плівку, вам буде легше перев’язувати рулет.
Крок 4

Підготовлений рулет трохи посипаємо сіллю і збризкуємо оливковою олією. Загортаємо спочатку у пергамент, а потім — у фольгу. Запікаємо при 180 градусах протягом 1,5 години, після ще 10 хвилин при 210 градусах без фольги та пергаменту, для надання хрусткої скоринки. Коли рулет готовий (при проколюванні ножем виділяється прозорий сік), дайте йому охолонути, а потім знімайте нитку.
Впевнений, що приготувавши такий м’ясний рулет, ви залишитеся дуже задоволені - готувати досить просто, часу йде мало, а ваші близькі люди будуть щасливі від смаку страви. У майбутньому можна експериментувати з різним м’ясом — куркою, свининою, кроликом.

Смачного! Готуйте з любов’ю.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут