Корисно та легко. Як приготувати кускус з овочами та куркою

25 серпня, 20:43
Марко Черветті: «Я помітив, що люди часто уникають кускусу, а дарма» (Фото:instagram.com/marcocervetti)

Марко Черветті: «Я помітив, що люди часто уникають кускусу, а дарма» (Фото:instagram.com/marcocervetti)

Пропоную рецепт, який раз і назавжди змінить ваше ставлення до цього продукту

Я помітив, що люди часто уникають кускусу. А дарма, адже це дуже корисний гарнір, який легко готується. Я особливо люблю кускус за те, що з ним легко та цікаво експериментувати. Його можна поєднувати з овочами, додавати в салати, заправляти м’ясними підливами…

Відео дня

Ви досі не є прихильниками цього величного продукту? Тоді, пані та панове, я маю рецепт, який раз і назавжди змінить ваше ставлення до кускусу!

Для приготування потрібні:

  • Кускус — 2 склянки
  • Курячі стегна — 300 г
  • Цибуля — 150 г
  • Часник — 5 зубчиків
  • Солодкий перець — 150 г
  • Морква — 200 г
  • Кабачок — 120 г
  • Стебло селери — 150 г
  • Бульйон (овочевий/рибний/м'ясний — який більше до вподоби) — 800 мл
  • Томатний соус — 500 мл
  • Оливкова олія — 2 столові ложки
  • Петрушка — 15 г
  • Паприка або перець чилі, зіра, сіль — по одній дрібці

Спочатку треба підготувати курятину: виріжте кістки зі стегон та видаліть шкірку. Наріжте м’ясо невеликими шматочками.
Тепер черга овочів. Цибулю, кабачок та моркву наріжте напівкільцями, розчавіть зубчики часнику. Болгарський перець наріжте кубиками середнього розміру. Додамо ще й нарізане стебло селери — його має бути стільки ж, скільки цибулі.

На пательню налийте оливкову олію. Коли вона нагріється — вкиньте цибулю, часник і селеру. Трошки обсмажте і додайте перець, моркву та кабачок. Перемішайте й залиште тушкуватися.

Поки овочі тушкуються, наріжте петрушку. Половину покладіть до овочів. Туди ж — паприку або сухий чилі, зіру. Влийте томатний соус і чимало овочевого бульйону. Має бути схоже на густий суп. Коли рідина закипить — вкиньте нарізану курятину.

В окремій чаші приготуйте сам кускус — налийте бульйон, доведіть до кипіння, зніміть з вогню, всипте кускус, перемішайте, трошки посоліть і накрийте кришкою.

Перевірте овочі. Найтвердішою в сковороді завжди є морква. Тож, якщо вона готова — можна вимикати.

У глибоку тарілку викладіть кускус, на нього — овочевий соус, прикрасьте петрушкою.

Більше рецептів Марко Черветті можна знайти тут

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X