Смачна та ароматна. Як приготувати курячу печінку з полентою

24 грудня 2021, 23:03

Цей рецепт я підгледів у одного видатного італійця

За метушнею святкових днів я все ж таки знайшов час на готування.

Рецепт ще давно підгледів у одного видатного італійця, і так мені було смачно, що й досі згадую ту смакоту з задоволенням.

Відео дня

Тож, куряча печінка з полентою.

Пропорція така:

  • 300 г очищеної печінки
  • 200 г цибулі
  • 180−150 г моркви
  • 50 г стебла селери
  • 30−40 г білого вина
  • 30−40г вершкового масла
  • обов’язково свіжа шавлія
  • тім'ян та часник за бажанням
  • сіль, перець чорний та духмяний

1. Овочі нарізаю кубиком, обсмажую спочатку моркву, потім додаю цибулю, також обсмажую, далі селеру і під кінець часник.

2. Додаю печінку просто зверху, даю трішечки полежати — підсмажитись, потім додаю біле вино, накриваю кришкою і тушкую, періодично помішуючи, на маленькому вогні хвилин 20.

3. Додаю сіль, шавлію і перец за смаком. Тушкую ще 5 хвилин, додаю вершкове масло і затягую соус.

4. Окремо готую поленту таранья: це 50/50 кукурудзяна крупа і гречана.

Інгредієнти:

  • 70 г крупи
  • 340 г молока
  • 15 г вершкового масла
  • 20 г пармезану
  • Сіль

Молоко довести до кипіння. Постійно помішуючи додати крупу. Поварити на малому вогні 12−15 хвилин — крупа буде трішки аль денте. Додати масло, зняти з вогню, вмішати пармезан. Готово!
Викладаю на тарілку поленту, а зверху — рагу с печінки.

Текст публікується з дозволу авторки

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X