Смачна та ароматна. Як приготувати курячу печінку з полентою
Цей рецепт я підгледів у одного видатного італійця
За метушнею святкових днів я все ж таки знайшов час на готування.
Рецепт ще давно підгледів у одного видатного італійця, і так мені було смачно, що й досі згадую ту смакоту з задоволенням.
Тож, куряча печінка з полентою.
Пропорція така:
- 300 г очищеної печінки
- 200 г цибулі
- 180−150 г моркви
- 50 г стебла селери
- 30−40 г білого вина
- 30−40г вершкового масла
- обов’язково свіжа шавлія
- тім'ян та часник за бажанням
- сіль, перець чорний та духмяний
1. Овочі нарізаю кубиком, обсмажую спочатку моркву, потім додаю цибулю, також обсмажую, далі селеру і під кінець часник.
2. Додаю печінку просто зверху, даю трішечки полежати — підсмажитись, потім додаю біле вино, накриваю кришкою і тушкую, періодично помішуючи, на маленькому вогні хвилин 20.
3. Додаю сіль, шавлію і перец за смаком. Тушкую ще 5 хвилин, додаю вершкове масло і затягую соус.
4. Окремо готую поленту таранья: це 50/50 кукурудзяна крупа і гречана.
Інгредієнти:
- 70 г крупи
- 340 г молока
- 15 г вершкового масла
- 20 г пармезану
- Сіль
Молоко довести до кипіння. Постійно помішуючи додати крупу. Поварити на малому вогні 12−15 хвилин — крупа буде трішки аль денте. Додати масло, зняти з вогню, вмішати пармезан. Готово!
Викладаю на тарілку поленту, а зверху — рагу с печінки.
Текст публікується з дозволу авторки
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут