З ароматною цибулею. Як приготувати котлети з коропа

21 червня, 23:03
Рибні котлети (ілюстративне фото) (Фото:myviewpoint/Depositphotos)

Рибні котлети (ілюстративне фото) (Фото:myviewpoint/Depositphotos)

Подавайте з картопляним пюре та солоними огірками

Котлети з коропа (цей фарш можна використовувати і як основу для фрикадельок).

Інгредієнти:

— 1500 г коропа патраного (вийшло 650 г готового філе)

— 150 г смаженої цибулі

Відео дня

— 90 г білого хліба

— 30 г молока

— 1 яйце

— сіль та чорний перець

Готуємо.

Цілого коропа обробляємо на чисте філе без шкірки. Реберні кістки можна посмажити — це дуже смачно. Усі інші частини можна використати на бульйон, з якого потім зварити соус. Після того, як ви дізнаєтесь вагу готового філе, по пропорції зможете розрахувати, скільки необхідно інших продуктів.

У вчорашнього хліба зрізую скоринку, а м’якоть ріжу шматочками та заливаю молоком. Туди ж додаю охолоджену, підсмажену цибулю.

Цибулі сирої беру у два рази більше ніж потрібно, ріжу просто великим кубиком і смажу на середньому вогні на рослинній олії (можна за бажанням і на вершковому маслі) — так, щоб цибуля уся стала прозора, ароматна, але не почала карамелізуватися.

Філе пропускаю через м’ясорубку один раз, додаю хліб та цибулю та пропускаю через дрібну решітку ще два рази.

Далі у фарш додаю яйце, сіль і перець у такій пропорції: перець приблизно 0,5 г, а сіль 9 г на 1 кг сирого фаршу. І добре «вибиваю» фарш, а потім ставлю охолонути на 2−4 години у холодильник.

Після чого дістаю холодний фарш і формую котлети.

Обсмажую їх з двох сторін і довожу до готовності у духовці. Але це також можна зробити й на пательні, досмаживши ще раз з двох сторін, тільки вже під кришкою і на меншому вогні.

Подавайте з картопляним пюре та солоними огірками. Смачного!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X