З томатним соусом. Як приготувати фрикадельки з минтаю

19 грудня 2022, 23:03
Рибні фрикадельки (ілюстративне фото) (Фото:myviewpoint/Depositphotos)

Рибні фрикадельки (ілюстративне фото) (Фото:myviewpoint/Depositphotos)

Зима — ідеальний час для таких рецептів

На роботі та в житті я постійно наголошую, що смачна страва починається з якісного продукту. Тому, щоб мої фрикадельки могла їсти навіть вибаглива малеча, я обрав минтай дикого вилову з Аляски. Для мене зима — то ідеальний час для таких рецептів. Адже вечір довгий, тож можна виділити час на приготування смачненького.

Відео дня

Інгредієнти

Для фрикадельок:

— 400 г віджатого філе минтаю

— 75 г підсмаженої цибулі (150 г сирої)

— 50 г твердого сиру (за бажанням)

— 1 яйце

— сіль, перець

Для соусу:

— 100 г цибулі

— 2 зубчики часнику

— 30 г рослинної олії

— 200 г томатів у власному соку

— сіль, перець та сухі трави

— 40 г вершків

— зелень для подачі

Готуємо:

Філе беру з цілої риби або купую готове. Видаляю кісточки й вичавлюю надлишкову вологу через вафельний рушник.

На олії або вершковому маслі обсмажую довільно нарізану цибулю до зміни кольору.

Змішую рибу та цибулю і пропускаю двічі через дрібну решітку м’ясорубки. Додаю яйце, сіль, натираю сир і добре вимішую фарш, навіть «вибиваю» його. Змащую руки олією і формую фрикадельки.

Окремо ріжу цибулю для соусу та подрібнюю часник. Обсмажую цибулю, додаю часник, томати у власному соку, сіль, сухі трави, вершки та трохи води. Перемішую і доводжу до смаку.

Занурюю у соус фрикадельки, накриваю кришкою і тушкую хвилин шість. Перегортаю вироби, трохи поливаю соусом і знов тушкую хвилин шість. Готову страву досить рясно посипаю посіченою зеленню, і можна їсти.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X