Для гарної компанії. Як приготувати фондю

14 грудня 2021, 23:03

На певному етапі у вас має скластися враження, що ви все зіпсували і нічого не вийде

Раджу готувати фондю, коли ним є з ким поділитися. Уважаю, що ця страва потребує хорошої компанії, і їсти її на самоті немає сенсу.

На компанію з 10 осіб знадобиться:

300 г сиру грюєр;

Відео дня

300 г сиру емменталь (не раджу йти на компроміс із сиром — буде не фондю), також можна додавати тільзитер, але не ускладнюватимемо;

3 зубчики часнику;

3 великі келихи білого сухого вина, трохи менше пляшки;

1 мускатний горішок;

2 столові ложки кукурудзяного чи картопляного крохмалю;

чавунна каструля (це важливо).

Я готувала фондю з 2 кілограмів сиру, бо дуже люблю приготувати фондю, а потім його нескінченно розігрівати. Їли два дні, гріли разів із п'ять, решту заморозила — фондю чудово їздить у машині часу та зберігається.

Для вашого фондю вам потрібно натерти будь-яку, але товстостінну каструлю часником — я просто чавлю часник у часникодавці і цим фаршем змащую каструлю, із залишками не партеся, нехай залишаються в каструлі. Жодної олії не потрібно. Ставимо каструлю на вогонь і додаємо перший келих білого вина. Далі — весь сир, і починаємо помішувати. На цьому етапі у вас має скластися враження, що ви все зіпсували і нічого не вдасться. Це невід'ємна частина приготування фондю у новачків — просто продовжуйте прогрівати вміст каструлі на середньому або великому вогні й помішуйте. Це може тривати хвилин 15-20. Як тільки помітите, що сир почав робити вино каламутним, додайте ще келих і продовжуйте помішувати.

Тепер розводимо крохмаль вином (не бачу сенсу додавати воду), і в склянці розмішуємо загусник (це і є крохмаль, на виробництвах його додають у йогурт, сметану і навіть сир — ми думаємо, що там вуглеводів немає, а вони є). Вибачте, відволіклася. Коли крохмаль розчинився — його потрібно весь час помішувати у склянці, інакше він осідає — виливаємо в каструлю і мішаємо, мішаємо, мішаємо.

Тепер натираємо наш мускатний горішок на тертці прямо над каструлею. Готовий мелений мускатний горіх не годиться, він тільки додасть гіркоти, і в ньому зовсім немає аромату.

Усе, щойно ваш сир повністю розтопився — фондю готове.

Текст опубліковано з дозволу авторки

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X