Неординарна страва із багатогранним смаком. Як приготувати хрумкий том ям.

8 листопада 2021, 23:03
Сергій Байсаревич: «Опанувавши цей рецепт, ви будете готові до підкорення нових кулінарних вершин» (Фото:надано автором)

Сергій Байсаревич: «Опанувавши цей рецепт, ви будете готові до підкорення нових кулінарних вершин» (Фото:надано автором)

Цей рецепт — для тих, хто закоханий у різноманіття паназійської кухні.

При словах том ям в голову відразу падає на думку теплий, кисло-гострий ароматний суп із морепродуктами. Але мене настільки захопило поєднання інгредієнтів і той насамкінечний смак, що я намірився втілити його в іншій страві — яку не потрібно їсти ложкою. Так у мене народилася ідея створити хрусткий том ям. Незважаючи на безліч інгредієнтів і низку підготовчих процесів, упевнений, ви зможете впоратися з моєю фірмовуою стравою та здивувати нею всіх навколо. Найімовірніше, за її приготування візьметься кулінар, що вже має базовий досвід, а ще той, хто закоханий у різноманіття паназійської кухні так само, як і я.

Відео дня

Заміна продуктів на простіші неприпустима — так ви не зможете отримати ні потрібний смак, ні консистенцію. Нехай вас не надто лякають екзотичні інгредієнти, такі як листя лайма, соус сірача або ікра тобіко — ви зможете знайти їх у великих супермаркетах, спеціалізованих магазинах або замовити онлайн. Азійська культура дуже імпонує українцям, тому немає нічого недоступного в наших реаліях, і мене це дуже тішить.

Опанувавши цей рецепт, ви зможете пишатися собою й будете готові до підкорення нових кулінарних вершин. Великий шлях починається з одного кроку, а в моєму рецепті ці кроки досить прості, проте процеси ретельно структуровані. Почнемо!

Інгредієнти :

(на 1 порцію)

  • Молоко том ям — 60 г
  • Борошно пшеничне — 15 г
  • Яйце куряче — 0,5 шт.
  • Сухарі панко — 10 г
  • Тунець спайсі — 30 г

Для молока том ям (на 1 кг) :

  • Кокосове молоко — 500 мл
  • Коров’яче молоко — 170 мл
  • Вода
  • Лист лайма — 7 г
  • Лемонграс — 30 г
  • Корінь калгану зачищений — 30 г
  • Білий цукор — 50 г
  • Соус рибний — 70 г
  • Креветкова паста — 30 г
  • Лимонний фреш — 50 г
  • Кукурудзяний крохмаль — 70 г

Тунець спайсі (на 1 кг) :

  • Філе тунця — 860 г
  • Ікра тобіко — 85 г
  • Спайсі майонез — 85 г
  • Цибуля-шнітт — 15 г
  • Соєвий соус Superior light — 30 мл

Спайсі майонез (на 1 кг) :

  • Майонез — 910 г
  • Соус сірача — 135 г
  • Соус кімчі — 120 г
  • Часникове пюре — 30 г
  • Перець чилі сушений мелений — 5 г

Сервірування :

  • Ікра тобіко — 3 г
  • Перець халапеньйо — 5 г

Приготування

Молоко том ям

Усі інгредієнти з'єднати й варити 4 хв. Процідити. Вилити у плоску прямокутну форму. Охолодити й заморозити. Порізати порційно на прямокутники по 20 г.

Тунець спайсі

Тунець нарізати дрібними кубиками, цибулю-шнітт подрібнити. Додати інші компоненти та змішати.

Спайсі майонез

Сушений перець чилі перебити на порох, додати до майонезу. З'єднати із соусом сірача, кімчі та часниковим пюре. Усе перемішати до однорідного стану.

Хрусткий том ям

Молоко том ям, нарізане прямокутниками по 20 г, запанірувати в борошні, яйці та сухарях і смажити у фритюрі до золотистої скоринки. Викласти на паперову серветку, дати стекти зайвому жиру.

Сервірування

Викласти готовий хрусткий том ям на тарілку. Зверху покласти спайсі тунець і прикрасити чорною ікрою тобіко та кружальцями халапеньйо.

Готово! Неординарна страва з багатогранним смаком тайського том ям у формі закуски підкорить вас і ваших гостей. Бажаю успішних кулінарних експериментів.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X