І смачно, і корисно. Три страви, які точно сподобаються дітям

8 вересня 2020, 22:03

Домашні маффіни — відмінна альтернатива покупним кексам

Що приготувати дитині, щоб було і смачно, і корисно? І головне, щоб вона ще й захотіла це з'їсти? Не любить молочну вівсянку на сніданок — зробіть злакову кашу на апельсиновому фреші! Вона обов’язково їй сподобається. А солодку випічку та десерти запросто можна замінити домашніми, які вже точно корисніші. Поділюся рецептами трьох нескладних, але смачних страв, які обожнюють мої діти.

Відео дня

Каша з п’яти злаків з чорницею

Правильний і корисний сніданок — запорука хорошого дня. Якщо не любите каші на молоці, раджу приготувати злакову кашу на апельсиновому соку. Незвично, смачно, без термообробки — сподобається як дітям, так і дорослим. Особливість такої каші в тому, що достатньо залити пластівці соком з вечора, і зранку у вас готовий сніданок.

Складові:

  • 1 столова ложка сушеної чорниці
  • по 1 десертній ложці пластівців ячменю, пшениці, кукурудзи, пшона і вівса. Можна взяти готову суміш пластівців.
  • 4 апельсини

Приготування:

Вичавіть апельсиновий фреш і залийте ним пластівці з вечора, щоб каша настоялася.

Чорницю чи інші сушені ягоди злегка розітріть у ступці та додайте до каші.

надано автором
Фото: надано автором

Мафіни з лимоном і маком

Це, мабуть, найпростіша та найулюбленіша моя випічка, яку часто готую для дітей вдома. До того ж це відмінна альтернатива покупним кексам і солодощам, а начинку для маффінів ви можете вибирати в залежності від того, що є в наявності. Сьогодні пропоную додати лимонну цедру і мак.

Складові:

  • 160 г борошна
  • 1 яйце
  • 125 мл сметани
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 125 г цукру
  • мелена кориця
  • 1−1,5 ст. ложки маку
  • цедра 1 лимона

Приготування:

Сметану змішайте з цукром, яйцем, борошном і розпушувачем. Додайте терту цедру і мак, перемішайте до однорідної консистенції.

За допомогою ложки викладіть тісто у формочки для маффінів. Якщо використовуєте металеві, їх треба попередньо злегка змастити маслом. Або помістити в них паперові, в які й викладати тісто.

Випікайте в духовці протягом 25 хвилин за температури 175 градусів.

надано автором
Фото: надано автором

Панна Котта

Найпростіший італійський десерт, який дуже подобається всім дітям. У перекладі панна-котта означає «варені вершки», хоча насправді це радше вершкове желе, яке традиційно подається з ягодами, фруктами або соусами з них.

Складові:

  • 200 г вершків 30%
  • 200 мл молока
  • 20 г желатину
  • 40 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру

Для ягідного соусу:

  • 100 г свіжих або заморожених ягід (малина, полуниця)
  • 50 г цукру
  • свіжа м’ята і ягоди для прикрашання

Приготування:

Залийте желатин холодною водою та залиште набухнути.

У каструльці змішайте вершки та молоко, поставте на невеликий вогонь, додайте цукор, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Додайте до гарячих вершків підготований желатин і ретельно перемішайте вінчиком, щоб він повністю розчинився.

Зачекайте, поки суміш злегка охолоне і розлийте у форми. Поставте в холодильник до повного застигання.

Для ягідного соусу проваріть у сотейнику ягоди протягом 6−7 хвилин на повільному вогні, додавши цукор і 30−50 мл води. Остудіть і протріть через сито. Готову панна-котту полийте соусом і прикрасьте м’ятою.

надано автором
Фото: надано автором

Більше рецептів Даші Малахової в книзі Моя кухня

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X