Перемішати, але не збивати. Як приготувати баскський чізкейк

27 жовтня 2021, 23:03

Десерт має вийти пропеченим зовні, а всередині — як густа сметана

Баскський чізкейк — мій улюблений. Я знайшов його в Іспанії, країні Басків. Цей рецепт незвичний для нас, але такий смачний і ніжний!

Отже, вам знадобиться:

  • 500 г сиру Філадельфія
  • 90 г цукру
  • 3 яйця + 1 жовток
  • 220 г вершків, 30%
  • 20 г борошна вищого ґатунку

Чорничний джем (топінг):

  • 500 г свіжозамороженої чорниці
  • 2 ст. л. цукру

Відео дня

Насамперед зробимо топінг: у сотейнику змішуємо чорницю і цукор та уварюємо на повільному вогні до помірно густого стану. Залишаємо остигати.

Тепер, власне, чізкейк. Яйця та жовток добре збиваємо з цукром ложкою чи лопаткою. Додаємо борошно і повільно змішуємо. Тут важливо саме перемішувати, не збивати! Філадельфія та вершки мають бути кімнатної температури.

У сир додаємо яєчну суміш, змішуємо та додаємо вершки. Тепер все вимішуємо до однорідної маси.

Вистилаємо дно круглої форми 26 см пергаментом, трохи змащеним вершковим маслом. Виливаємо суміш та випікаємо при температурі 210 градусів протягом 20 хвилин. І тут дуже важливий момент: існує багато різних духових шаф, і всі по-різному готують. За чим ви маєте слідкувати:

— має бути рум’яна скоринка;

— половина маси, що біля стінок форми, повинна стати щільною;

— ближче до середини та в центрі маса під скоринкою має «схопитися», мов желе.

Я перевіряю останній пункт трохи «струснувши» форму зі сторони в сторону. Робіть це обережно та ніжно, щоб не порушити структуру.

Готовий чізкейк має охолонути сам — накрийте форму рушником та залишіть до повного вистигання.

Коли розрізаємо наш чізкейк, середина виробу має бути як густа сметана, навіть трохи витікаюча — це самий смак! Я подаю із чорничним джемом, а ще додаю трохи мигдальних пластівців для краси.

instagram.com/yaroslavskyi_vova
Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X