За декілька хвилин. Три рецепти корисних бутербродів

14 жовтня 2020, 10:35

Начинку для брускети, може, вигадати з того, що маєте в холодильнику

Який сніданок для вас є корисним? Перше, що найімовірніше спаде на думку, — каша, відварене яйце, сир або навіть смузі. Йогурт з гранолою і медом сюди теж можна записати. Але ж так іноді хочеться не суперкорисної вівсянки, а звичайного і ситного бутерброда… Ну, а коли хочеться — не варто собі в цьому відмовляти. Тим більше що восени себе треба пестити і годувати смачно. Пропоную три варіанти ранкових бутербродів (вони ж можуть стати обідніми та вечірніми), які вам обов’язково сподобаються. Але щоб не забувати про користь, готувати їх пропоную з правильних і потрібних нашому організмові продуктів, приправивши чорним свіжомеленим перцем й ароматною оливковою олією.

Відео дня

Смореброд з оселедцем і люцерною

Найпопулярніша скандинавська закуска-бутерброд. Варіантів доповнень до чорного хліба може бути безліч, але класикою прийнято вважати оселедець і буряк. Я ж пропоную додати ще й свіжу моркву, люцерну і мангольд.

Інгредієнти:

  • 2 скибочки житнього зернового хліба
  • 1 філе слабосолоного оселедця
  • 1 маленький буряк
  • ½ моркви
  • Оливкова олія
  • Кріп
  • Жменя мікрозелені люцерни
  • Редис для прикрашання
  • Листя мангольда
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

Буряк відваріть або запечіть в духовці, загорнувши заздалегідь у фольгу. Остудіть, почистіть і наріжте середнім кубиком.

Філе оселедця наріжте великими кубиками. Моркву почистіть і наріжте тоненько соломкою, використовуючи тертку для корейської моркви.

Перемішайте овочі з оселедцем, додайте дрібно нарізаний кріп і заправте оливковою олією. Перемішайте і викладіть на скибочки хліба. Прикрашайте гілочками кропу, люцерною і листям мангольда.

Брускета з фенхелем, тунцем і кумато

Ще один варіант швидкого сніданку — підсмажений хліб з начинкою з того, що є у вашому холодильнику. Наприклад, консервований тунець, помідор і фенхель. Смак у такої брускети бездоганний, хоча готується вона лише кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • 2 скибочки пшеничного хліба
  • ½ фенхеля
  • 50 г консервованого тунця у власному соку
  • 1−2 анчоуси
  • 1 середній помідор куматі
  • Чорний перець
  • Оливкова олія
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

Скибочки хліба трохи підсмажте у сухій пательні.

Філе тунця змішайте з анчоусом. Куматі наріжте кубиками, змішайте з тунцем і анчоусом.

Фенхель наріжте тоненько соломкою і викладіть шаром на брускети. Зверху на фенхель — куматі з тунцем. Збризніть оливковою олією і приправте свіжомеленим чорним перцем.

Гарячий бутерброд на італійський манер

Це щось середнє між звичними нам гарячими бутербродами та піцою. Просто, без наворотів, але з улюблених італійських продуктів: чіабати, томатного соусу, шинки і моцарели.

Інгредієнти:

  • ½ чіабатти
  • 2 ст. ложки пасати або домашнього томатного соусу
  • 2 скибочки шинки
  • 2 скибочки моцарели
  • Дрібка сушеного базиліку або суміші італійських трав
  • Свіжий базилік для прикрашання
  • Оливкова олія
  • Сіль
  • Мелений чорний перець
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

У пасату (або томатний соус) додайте оливкову олію, сіль, перець і сушений базилік (італійські трави). Чіабату розріжте навпіл уздовж і змастіть соусом.

Викладіть зверху скибочки шинки, моцарелу і запечіть в духовці протягом 8−10 хвилин за температури 180 градусів. Готові «піци» прикрашайте свіжим базиліком.

youtu.be/c5gURZoq6CQ?list=PLVuua2p4R2LfhSxpe8N3SloMeE9dy60Pz

Більше інформації шукайте тут

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X