Американський шедевр. Як приготувати бургер зі рваною свининою

19 липня 2021, 23:03

Традиційно м’ясо для цієї страви тушкують у світлому пиві, але я взяв яблучний сидр — аромат вийшов неймовірний!

Бургер зі рваною свининою замовляли? Хоча насправді це тушкована свинина — Pulled Pork. Розповім, як здивувати близьких смачним американським шедевром.
Взагалі такий бургер вважається стравою для барбекю, оскільки замариновану свинину млоять у спеціальних коптильнях зі справжніми дровами. А потім рвуть, заправляють соусом і подають в булках. Я ж дам рецепт для приготування вдома.

Відео дня

Інгредієнти: ⠀

  • 900 г свиної лопатки
  • 1,5 ст. л. цукру
  • 9 г солі
  • 1 ст. л. спеції Креольська суміш
  • 1 ст. л. спеції Барбекю
  • трохи чорного меленого перцю
  • 200 г світлого пива або сидру
  • 30 г рослинної олії

1. Ріжемо свинину великими шматками. Якщо є зайвий жир, зачищаємо та вижарюємо. Потім на цьому жирі готуватимемо м’ясо.

2. У мисці змішуємо м’ясо, цукор, спеції і сіль. Залишаємо на кілька годин, а ще краще ніч.

3. В сотейник або качатницю наливаємо жир, розігріваємо його, додаємо м’ясо і обсмажуємо шматочки зі всіх сторін. Стежте, щоб не пригоріло.

4. Заливаємо м’ясо світлим пивом. Так традиційно роблять в Америці. Але я взяв яблучний сидр — аромат вийшов неймовірний! Накриваємо кришкою і ставимо на маленький вогонь тушкуватися годинки 2−2,5. Потрібно, щоб шматочки стали м’які і розпадалися на волокна. Але не ставте на великий вогонь, щоб волокна не розірвалися кипінням. При необхідності можна додати трохи води в процесі, якщо сидр або пиво випарується.

5. Коли м’ясо готове, відкриваємо кришку, щоб випарувалась зайва волога — соусу повинно бути трохи. Потім викладаємо м’ясо в миску або можна прямо в каструлі розім'яти ложкою. Додаємо:

  • 100 г кетчупу;
  • 25 г зернової та 5−10 г звичайної гірчиці;
  • вустерський соус та яблучний оцет за бажанням;
  • сіль.

Соковиту, ще гарячу масу викладаємо на підрум'янену булку. Я додаю ще мариновані огірки і червону мариновану цибулю. Їмо із задоволенням.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X