Авторський рецепт. Як приготувати борщ на качиному бульйоні з чорносливом і нутом

9 серпня, 23:03
Ектор Хіменес-Браво: «Подаємо гарячим і з зеленню» (Фото:instagram.com/hectorjimenezbravo)

Ектор Хіменес-Браво: «Подаємо гарячим і з зеленню» (Фото:instagram.com/hectorjimenezbravo)

Вийде дуже насичено та ароматно

Перед тим, як ви напишете в коментарях, що традиційний борщ смачніший, я скажу: так, традиційний — вартий усіх нагород у світі. Але ж я шеф. Моє завдання — поєднувати смаки та рекомендувати вам нові рецепти від душі.
Тільки не дивуйтесь готовій заправці, між справами та сиренами — це просто спасіння, тим більш, що борщ виходить смачним, як ніби заправку я роблю самостійно. Тож, це мій авторський борщ, і я рекомендую хоча б разок його приготувати.

Відео дня

Інгредієнти:

  • Для бульйону (2,5 л):
  • Качина ніжка — 1 шт.
  • Чорнослив — 100 г
  • Часник — 1 зубчик
  • Перець горошком — 4 шт.
  • Лавровий лист — 1 шт.

Для борщу:

  • Готова буряково-томатна заправка
  • Консервований нут — 150 г
  • Капуста — 100 г
  • Буряк — 1 шт. (маленький)
  • Сіль, перець
  • Зелень

Якщо у вас є сирий нут — замочіть його на ніч, а потім можна готувати як консервований.

Приготування:

Варимо бульйон: качині ніжки з чорносливом та спеціями заливаємо водою, ставимо на плиту, даємо закипіти. Потім робимо тихіше вогонь і варимо 3 години. Чорнослив додасть солодинки та збалансує смак качки — довіртесь.

Після приготування бульйону — найважливішої частини — складаємо сам борщ. Чому кажу так, бо це буде елементарно просто і займе у вас іще хвилин 25 від сили.

В бульйон додаємо готову заправку з українського буряку та спецій, туди ж нут (я його беру замість картоплі), капусту і ще трішки свіжого буряку, щоб прямо вмерти від задоволення. Так варимо ще хвилин 20−25. Подаємо гарячим і з зеленню. В мене вийшло дуже насичено та ароматно.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X