Хрусткі безе та ароматний кекс. Два шоколадні десерти
Ці ласощі легко готуються і сподобаються всім
Шоколадні безе з перцем чилі
Хрумкі зовні і тягнуться всередині. Мабуть, найкращий десерт з усіх – час приготування лише 10 хвилин (і випікання 2 години), не вимагає вимішування та мороки з тістом.
Інгредієнти:
- 100 г білків (приблизно від трьох яєць);
- 200 г цукрової пудри;
- ½ плитки чорного шоколаду (85-95% какао);
- щіпка перцю чилі;
- ½ ч. л. лимонного соку.
Шоколад розтопити на водяній бані. Білки збити з цукровою пудрою до міцних піків, полити шоколадом і акуратно перемішати. Викласти двома ложками на папір для випічки.
Запікати 2 години за температури 100℃ — по суті, сушити.

Кекс шоколадно-ванільний
Вологий всередині, одна половина — шоколадна, а друга — ванільна, тому що половина моєї родини любить шоколадний кекс, друга — ванільний, і я змогла за одне приготування догодити всім.
Інгредієнти:
- 110 г вершкового масла
- 1 склянка цукру
- 1 склянка сметани
- 3 яйця
- 1 ч. л. розпушувач
- Борошна стільки, скільки візьме тісто (приблизно 1 склянка)
- Для шоколадної половини 2 ст. л. какао та 2 ст. л. молока
Масло розтопити з 1 ст. л. цукру на паровій бані і дати охолонути. Яйця збити з цукром, що залишився, до білої піни, додати сметану, масло і розпушувач, а потім додавати борошно, постійно перемішуючи, поки тестоне дійде до консистенції густої сметани.
Після цього тісто розділити на дві частини, одну половину всипати какао і молоко і добре перемішати. Вилити у форму — можна ополоником виливати шоколадне та ванільне тісто по черзі, тоді вийде кекс-зебра, а можна рівно розподілити навпіл.
Випікати у духовці, розігрітій до 180 ℃, 45 хвилин.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут