Хрусткі безе та ароматний кекс. Два шоколадні десерти

16 грудня 2021, 23:03

Ці ласощі легко готуються і сподобаються всім

Шоколадні безе з перцем чилі

Хрумкі зовні і тягнуться всередині. Мабуть, найкращий десерт з усіх – час приготування лише 10 хвилин (і випікання 2 години), не вимагає вимішування та мороки з тістом.

Відео дня

Інгредієнти:

  • 100 г білків (приблизно від трьох яєць);
  • 200 г цукрової пудри;
  • ½ плитки чорного шоколаду (85-95% какао);
  • щіпка перцю чилі;
  • ½ ч. л. лимонного соку.

Шоколад розтопити на водяній бані. Білки збити з цукровою пудрою до міцних піків, полити шоколадом і акуратно перемішати. Викласти двома ложками на папір для випічки.

Запікати 2 години за температури 100℃ — по суті, сушити.

Шоколадно-ванільний кекс (Фото: instagram.com/elena_ermolenko__)
Шоколадно-ванільний кекс / Фото: instagram.com/elena_ermolenko__

Кекс шоколадно-ванільний

Вологий всередині, одна половина — шоколадна, а друга — ванільна, тому що половина моєї родини любить шоколадний кекс, друга — ванільний, і я змогла за одне приготування догодити всім.

Інгредієнти:

  • 110 г вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка сметани
  • 3 яйця
  • 1 ч. л. розпушувач
  • Борошна стільки, скільки візьме тісто (приблизно 1 склянка)
  • Для шоколадної половини 2 ст. л. какао та 2 ст. л. молока

Масло розтопити з 1 ст. л. цукру на паровій бані і дати охолонути. Яйця збити з цукром, що залишився, до білої піни, додати сметану, масло і розпушувач, а потім додавати борошно, постійно перемішуючи, поки тестоне дійде до консистенції густої сметани.

Після цього тісто розділити на дві частини, одну половину всипати какао і молоко і добре перемішати. Вилити у форму — можна ополоником виливати шоколадне та ванільне тісто по черзі, тоді вийде кекс-зебра, а можна рівно розподілити навпіл.

Випікати у духовці, розігрітій до 180 ℃, 45 хвилин.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X