Порадує новими смаками. Як приготувати баклажани з кисло-солодким соусом

11 жовтня, 23:03
Баклажани (ілюстративне фото) (Фото:OksanaYasiuchenia/Depositphotos)

Баклажани (ілюстративне фото) (Фото:OksanaYasiuchenia/Depositphotos)

Ця страва чудово поєднується із зеленню кінзи

Баклажан sweet chili. Дійшли руки дописати рецепт, який порадує новими смаками. Соус sweet chili або, як ми його називали, кисло-солодкий — дивитесь у минулих рецептах.

Необхідно:

Відео дня

  • 2 баклажани
  • суміш кукурудзяного крохмалю та борошна 50/50
  • олія для смаження
  • трохи болгарського перцю
  • зелень кінзи
  • сіль
  • 200 г соусу sweet chili

За бажанням можна додати трохи соєвого соусу та рибний соус.

Баклажани очищаю від шкірки, нарізаю довгими смужками і солю. Даю постояти пів годинки. Вичавлюю надлишкову вологу (разом з нею вийде гіркота).

Смужки баклажана посипаю з обох боків сумішшю борошна та крохмалю — але не дуже товстим шаром.

Нагріваю олію для смаження у пательні шаром десь на три пальці і обсмажую баклажани. Готові викладаю на паперову серветку, щоб та ввібрала надлишковий жир.

На пательню кладу соус sweet chili, додаю пару ложок води, баклажани, соєвий соус, порізаний болгарський перець (можна брати різних кольорів), пару крапель рибного соусу і доводжу до кипіння. Готую пару хвилин.

Страва готова !

Мені подобаються такі баклажани з великою кількістю зелені кінзи, але ви можете обирати смакові «прикраси» за власним бажанням.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X