Жорстокі, відверті й часом наївні. П’ять книжок про віру

22 січня 2021, 23:03

Навіть якщо ви далекі від релігії, вам припаде до смаку роман про розбійника Варавву, якого помилували замість Ісуса Христа

Віра — невід'ємна частина нашого життя. Хтось вірить у Бога, хтось у світле майбутнє, Всесвіт чи просто в себе самого. Це потужне почуття надає сенсу людському життю. Саме тому я склав добірку книжок про віру, у яких автори роздумують про Бога і релігію.

Відео дня

Бог дивовижних людей та інших грішників Марічки Паплаускайте — це репортажі про людей, які вірять у Бога, а також у добро, любов і мир. Авторка зібрала під однією обкладинкою з десяток історій людей, які, попри біль і страждання, а часом і зневіру, намагаються рухатись далі, допомагати іншим та підтримувати одне одного. У книжці також зібрані спогади атеїстів, які заперечують існування будь-чого, окрім сили людського духу. Ці щемкі й жорстокі розповіді про непросте життя простих людей не можуть залишити нікого байдужим, адже всі ми маємо віру, навіть якщо заперечуємо це.

Сама історія автора спонукає повірити в існування Всевишнього

Роман Джуд непримітний Томаса Гарді свого часу був під забороною. Книжка розповідає про такого собі хлопчину на ім'я Джуд, який прагне вирватись із селища у велике місто, де, на його думку, знайде визнання та славу. Від самого малечку хлопець був нікому не потрібним. Його батьки померли, а бабця, яка й так ледь зводила кінці з кінцями, не надто бажала опікуватись родичем. Джуд ще той мрійник і, захопившись думкою стати богословом, кидається у навчання. Поглинутий книжками та мріями, раптово розуміє, що вже не хлопчина, а справжній парубок, який не проти поніжитись в обіймах гарної дівчини. Це роман про пошук себе, про роль віри і про те, що за все потрібно платити, особливо за кривди, вчинені іншим.

Розмови з Богом. Незвичайний діалог Ніла Дональда Волша — перша книжка з трилогії про філософський діалог з Богом, записаний на папері. Сама історія автора спонукає повірити в існування Всевишнього. Адже Ніл через трагічні обставини став безхатьком і декілька років блукав холодними, темними вуличками. Та, попри труднощі, він повністю довірився Йому. Завдяки низці дивовижних обставин Волш став одним з найвідоміших письменників. З читачами він ділиться відвертими розмовами з Богом і самим собою. Саме в цій книжці автор ставить безліч запитань, не обмежуючись традиційними темами, і намагається відповісти так, як міг би на них відповісти Бог. Ця розмова відверта, щира й часом наївна, але точно не беззмістовна і не лицемірна.

Вечеря зі скептиками. Як вірити в Бога у світі, позбавленому сенсу Джеффа Вайнса. Наше суспільство не звикло відкрито говорити про Бога, але це не означає, що ми не хочемо знати відповіді. Деяким Бог здається жорстоким негідником, іншим — бездіяльним і пасивним. Саме в цій книжці автор намагається відповісти на питання, які йому часто доводилось чути під час місіонерської служби. У художньому стилі Джефф Вайнс дає зрозуміти справжній характер Бога і пояснює, чому нам здається, що Його не існує.

Clavus Domini Сергія Батурина — це спроба розказати про розбійника Варавву, якого помилували замість Ісуса Христа. Автору вдалося сплести біблійний сюжет із тогочасним побутом і художньою вигадкою. Сергій Батурин розмірковує, ким міг бути цей душогуб, чи міг Христос особисто знати Варавву, як життя могло вплинути на цю жорстоку людину і чи вартий він спасіння. Письменник піднімає багато цікавих питань і на деякі дає не менш цікаві відповіді. Навіть якщо ви далекі від релігії, вам припаде до смаку цей роман, бо тут на тлі новозавітних подій розгортається драма звичайного людського життя.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X