Не прогадаєте. Три ідеальні рецепти для пікніка
Курячий шашлик простий і швидкий у приготуванні — вам не потрібно довго маринувати м’ясо, і шашлик завжди виходить дуже ніжним і смачним
Травень — час, коли після довгої зими та дощової весни ми всі вибираємося на природу, де нарешті можемо побалувати себе смачною їжею, приготованою на вогні. Така їжа нам чомусь завжди здається смачнішою — це все атмосфера та п’янкий запах лісу і диму.
І, мабуть, жоден пікнік не обходиться без шашлику. Як і з рецептами пасок, у кожного є свій улюблений рецепт маринаду. Мої фаворити — класичне поєднання апельсинового соку, цедри й імбиру та універсальний маринад на основі йогурту. З такими поєднаннями ви не прогадаєте ніколи!
Курячий шашлик у маринаді з йогурту
Курячий шашлик простий і швидкий в приготуванні. Вам не потрібно довго маринувати м’ясо, і шашлик завжди виходить дуже ніжним і смачним. А ще я хочу запропонувати вам зробити простий і корисний маринад. Курячий шашлик в маринаді з йогурту — ідеальний рецепт для пікніка.
Час приготування — 10 хвилин
Порції — 4
Інгредієнти:
- Курка (філе з грудки або стегна) — 800 г
- Йогурт (натуральний) — 100 г
- Цедра апельсину — 5 г
- Перець чилі (пластівці) — 1 дрібка
- Паприка (молота) — 2 дрібки
- Сіль — за смаком

Покроковий рецепт
1. Куряче філе зачистіть від жиру та плівок і поріжте невеликими шматочками. Додайте сіль, перець чилі та паприку.
2. Перекладіть м’ясо в миску, додайте йогурт і апельсинову цедру. Залиште в маринаді на 10 хвилин.
3. Нанижіть м’ясо на шампури і обсмажуйте на мангалі протягом 5−7 хвилин, постійно перевертаючи.
Курячі крила з апельсином на грилі
Курячі крила на грилі - що може бути смачніше і простіше. Напевно, тільки крила в апельсиново-гірчичному маринаді. Саме їх я і пропоную сьогодні приготувати. Якщо ви збираєтеся з друзями на пікнік або їдете на дачу, цей рецепт — те, що ви обов’язково повинні взяти із собою!
Час приготування — 25 хвилин
Порції — 4
Інгредієнти:
- Куряче крило — 800 г
- Гірчиця (в зернах) — 1 ст. л.
- Мед — 1 ст. л.
- Апельсин — 1 шт.
- Сіль, перець — за смаком

Покроковий рецепт
1. Покладіть курячі крильця в миску і додайте туди ж мед, гірчицю, сіль за смаком і сік одного апельсина. Попередньо відокремте від половини апельсина цедру за допомогою тертки.
2. Покладіть замариновані крильця на відкритий гриль. Якщо ви готуєте в домашніх умовах, то можна запекти крильця і в духовці в режимі гриля.
3. Готуйте крильця протягом 20−25 хвилин, при цьому перевертаючи їх з одного боку на інший кожні 3 хвилини.
Шашлик із картоплі з беконом
Мені здається, що список рецептів для мангала не буде повним, якщо не включити в нього шашлик із картоплі. Дуже простий рецепт, який ідеально урізноманітнить м’ясну тарілку на пікніку.
Час приготування — 10 хвилин
Порції — 4
Інгредієнти:
- Молода картопля — 800 г
- Бекон — 100 г
- Сіль — за смаком

Покроковий рецепт
1. Картоплю помийте та відваріть у підсоленій воді практично до готовності. Вона повинна залишатися трохи твердою. Дістаньте картоплю з води і дайте їй трохи охолонути.
2. Обмотайте кожну картоплину шматочком бекону, нанизайте по 3−4 картоплини на шампур і запікайте на мангалі, періодично перевертаючи раз на 7−10 хвилин. Подавайте з зеленню.
Більше рецептів на klopotenko.com
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life