Ніжна, як хмаринка. Як приготувати шарлотку
Збили, вилили — і в духовку
Мені одній здається, чи ситуація з яблуками цієї осені схожа на ситуацію з кабачками? Позбутися їх неможливо.
Яблучна шарлотка — як зробити ніжною, як хмара, і високою без соди і розпушувача
Інгредієнти:
- 3 великі та 4 дрібні яблука;
- 3 яйця;
- ½ склянки цукру;
- ½ склянки борошна;
- 30 г вершкового масла;
- щіпка кориці.
Яблука почистити й нарізати дрібними кубиками. На сковорідку покласти вершкове масло і столову ложку цукру, дочекатися, поки цукор розтане, і додати яблука з корицею. Тушити на середньому 5 хвилин.
Білки відокремити від жовтків. Білки збити до міцної піни і по одному ввести жовтки, не припиняючи збивати. Потім додати цукор трьома частинами і борошно по столовій ложці.
Форму діаметром 24 см змастити олією, у центрі викласти гіркою яблука та вилити тісто. Запікати 25 хвилин при температурі 180 градусів, духовку обов’язково попередньо розігріти. Збиті білки чи тісто не повинні стояти — збили, вилили й у духовку.
Шарлотка має збільшитися під час запікання втричі.
Дати охолонути у формі.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут