Ніжна, як хмаринка. Як приготувати шарлотку

16 листопада 2021, 23:03

Збили, вилили — і в духовку

Мені одній здається, чи ситуація з яблуками цієї осені схожа на ситуацію з кабачками? Позбутися їх неможливо.

Яблучна шарлотка як зробити ніжною, як хмара, і високою без соди і розпушувача

Відео дня

Інгредієнти:

  • 3 великі та 4 дрібні яблука;
  • 3 яйця;
  • ½ склянки цукру;
  • ½ склянки борошна;
  • 30 г вершкового масла;
  • щіпка кориці.

Яблука почистити й нарізати дрібними кубиками. На сковорідку покласти вершкове масло і столову ложку цукру, дочекатися, поки цукор розтане, і додати яблука з корицею. Тушити на середньому 5 хвилин.

Білки відокремити від жовтків. Білки збити до міцної піни і по одному ввести жовтки, не припиняючи збивати. Потім додати цукор трьома частинами і борошно по столовій ложці.

Форму діаметром 24 см змастити олією, у центрі викласти гіркою яблука та вилити тісто. Запікати 25 хвилин при температурі 180 градусів, духовку обов’язково попередньо розігріти. Збиті білки чи тісто не повинні стояти — збили, вилили й у духовку.

Шарлотка має збільшитися під час запікання втричі.

Дати охолонути у формі.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X