Секрети нестаріння. Як правильно харчуватися, щоб зберігати здоров’я якомога довше

22 жовтня 2021, 21:13

Бути задоволеною життям, мати здорове тіло, позитивно сприймати навколишній світ — це реальність для кожної жінки

Природа, шляхом тривалої еволюції, подарувала жінкам ще декілька десятків років активного життя після закінчення репродуктивного віку. Очевидно, це було зроблено для того, щоб допомогти виростити наступні покоління.

Відео дня

Зараз жінки у віці 50+ живуть яскравим життям: реалізовують свої мрії, подорожують, закохуються, але, найголовніше, більше цінують своє здоров’я. Ми бачимо безліч прикладів жінок, які займаються йогою, танцями, пишуть вірші, малюють картини, майстерно водять автомобілі, «ліплять» красиве тіло. І це не обов’язково голівудські селебрітіз, а прекрасні жінки, які навколо нас.

Бути задоволеною життям, мати здорове тіло, позитивно сприймати навколишній світ — це реальність для кожної з нас.

Звісно, таке веселкове життя потребує певних зусиль.

Чим старші, тим вищій рівень прихованого запалення

1. Гармонізувати денний графік, визначитися з пріоритетами. З усієї маси справ все ж виділяти ті, які «для себе», і які «для світу».

2. «Для себе» мають бути фізичні вправи, сон в радість, харчування в користь, спілкування в задоволення.

3. В харчуванні має бути більше прискіпливості, акцент на продуктах, які запобігають передчасному старінню та зведення до мінімуму тих, які шкодять.

На що саме в харчуванні звернути особливу увагу? Звісно, на баланс продуктів, багатих клітковиною, білком та жиром — все в міру, все, як на тарілці здорового харчування.

Це продукти, які:

— Багаті протизапальними речовинами, бо чим старші, тим вищій рівень стерильного, прихованого запалення — все яскраво кольорове, особливо, ягоди, зелень, горіхи, насіння льону, морська риба хоча б раз в тиждень;

— Оберігатимуть кістки від остеопорозу: всі, які багаті кальцієм, магнієм та вітаміном Д (кисломолочні, горіхи, висівки, зелень, морська риба, яйця нам’яко);

— Сприятимуть синтезу дуже важливого білка колагену, від якого залежить не лише пружність та гладкість шкіри, але і здоров’я судин, зв’язок та сухожилі — продукти з вітаміном С (чай з шипшини, зелені петрушки, ягід смородини);

— Допомагатимуть печінці здійснювати природній «детокс» — хрестоцвіті (всі сорти капусти, рукола, редька, сирий буряк);

— Підтримуватимуть «молодий» склад кишечної мікробіоти і таким чином сприятимуть підтримці нормального обміну речовин — клітковина (овочі свіжі та запечені: буряк, гарбуз, морква, бобові, вівсяна каша);

— Багаті корисними фітоестрогенами, які згладжуватимуть перехід організму на інший рівень (насіння льону, морква, овес, сочевиця, гранати, ферментовані соєві продукти — сир тофу, соєвий йогурт).

Текст публікується з дозволу авторки

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X