З козячим сиром і лохиною. Три страви з кавуна
А з решти кавунової м’якоті можна приготувати освіжаючий напій
Мені давно було цікаво подивитися на кавун як на овоч. М’якоть соковита, не завжди приторно солодка, але хрустка і холодна — просто тягнешся за ще однією ложкою або скибкою.
Салат з кавуна з естрагоном і блакитним сиром
У цьому випадку знадобиться кавун без кісточок.
Ложкою для морозива виймаю з половинки кавуна кульки. Потім або в вакуумному пакеті, або просто в судочку змішую з лимонним соком, олією смаженого кунжуту і листям свіжого естрагону. Даю постояти, щоб кавун трохи промаринувався. Подаю з ніжним блакитним сиром — потрібен не дуже насичений за смаком. Поливаю гарбузовою олією, посипаю смаженим насінням гарбуза і пелюстками мигдалю. І ще мені подобається додавати в цей салат лохину.
Салат з кавуна з Філадельфією і козячим сиром
Тут можна використовувати звичайний кавун.
Нарізаємо кубиками, видаляємо насіння і нерівні шматочки. Збризгуємо оливковою олією і лимонним соком, викладаємо на тарілку і посипаємо натертим козячим сиром — я брав іспанський.
І ще додав трохи солоного салатного крем-сиру — на кшталт домашньої Філадельфії. Знову ж гарбузове насіння, мигдаль і лохина.
Карпачо з гребінця з кавуном
Гребінець нарізаємо скибочкою і викладаємо на тарілці. Навколо кладемо кубики холодного кавуна і заливаємо все заправкою на основі лимонного соку і смаженої кунжутної олії, можна також додати трохи кокосового молока — виходить майже севіче. Для прикраси і як подгарнірування — молоде листя шпинату і бебі-буряка або навіть листя петрушки і трохи кубиків зеленого манго.
А з решти шматочків кавуна я видаляю кісточки і збиваю на барному блендері з додаванням лимонного соку, цукру й естрагону — виходить дуже смачний літній напій.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life