Насолоджуйтесь процесом. Три страви для романтичної вечері

15 лютого 2021, 00:03

Трохи овочів, лимон і сіль — ось все, що потрібно для приготування найсмачнішої форелі

Я проти прив’язки до будь-яких дат. Інакше картина життя виходить такою: ми живемо рутинно, понуро пересуваємося по вулицях, ненавидимо понеділки і дощ, потім бац — 24 години радості, веселощів і кохання, а в 00:01 наступного дня повертаємося до свого попереднього стану. ⠀

Відео дня

Щоб насолодитися коханою людиною, особливий день не потрібен. Не має значення, вечір четверга це, ціла субота або 6 ранку в понеділок. Просто кохайте і говоріть про це. Живіть так, як відчуваєте. Не прив’язуйтеся до дат. Для кохання не існує спеціального часу. Ви ж не дихайте за графіком.

З чого почати? Приготуйте разом вечерю. Насолоджуйтесь процесом і розмовою. І нехай такі спільні вечері стануть традицією. Без приводу, просто так.

Форель з пореєм

Я впевнений, що один з найкращих способів смачно приготувати рибу — це запекти її. Тому я вирішив розповісти вам, як дуже просто приготувати форель в духовці. Трохи овочів, лимон і сіль — все, що потрібно для приготування найсмачнішої форелі. До того ж, готується така риба дуже швидко, тож вам не доведеться витрачати багато часу для приготування божественної вечері.

Час підготовки — 15 хвилин

Час приготування 20 хвилин

Порції 2

Інгредієнти:

  • Райдужна форель — 1 шт.
  • Цибуля-порей — 1 шт.
  • Морква — ½−1 шт.
  • Лимон — ½ шт.
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
надано автором
Фото: надано автором

Покроковий рецепт

Райдужну форель помийте і очистіть від луски. Потім розріжте уздовж черевної порожнини і дістаньте всі нутрощі. Видаліть у форелі зябра, щоб не зіпсувати смак готової страви. Ще раз промийте рибу під проточною водою.

Цибулю-порей помийте, відокремте зелене листя, а білу частину наріжте кільцями. Моркву почистіть і наріжте такими ж кільцями, як і цибулю.

Цибулю і моркву викладіть на деко, застелене пергаментом. Зверху на овочі викладіть рибу, посоліть за смаком. Запікайте 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Полийте соком половини лимона. Готову рибу змастіть рослинною олією за допомогою пензлика — це додасть рибі апетитного блиску. За бажання викладіть на рибу часточки лимона.

Салат з куркою і мандаринами

Я вже не раз повторював, що дуже люблю салати з мандаринами. Одне з таких чудових сполучень — салат з куркою і мандаринами. Хрусткі сухарики, пряний коріандр, пікантна рукола і заправка на основі лимонного соку і гірчиці прекрасно доповнюють мандарини і ніжне куряче філе.

Час підготовки 5 хвилин

Час приготування 10 хвилин

Порції 2

Інгредієнти:

  • Мандарин — 1 шт.
  • Рукола — 100 г
  • Куряча грудка — ½ шт.
  • Хліб (для сухарів) — 2 шматочки
  • Лимон (сік половини лимона) — ½ шт.
  • Гірчиця (французька) — 2 ч. л.
  • Рослинна олія — 4−5 ст. л.
  • Зерна коріандру — 1 дрібка
  • Сіль і перець — за смаком
poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю
надано автором
Фото: надано автором

Покроковий рецепт

У салатник викладіть зелень рукколи і часточки мандарина без кісточок.

Хліб наріжте невеликими кубиками і обсмажте 5−7 хвилин на сковороді з однією-двома столовими ложками рослинної олії до золотистої скоринки.

Половину курячої грудки наріжте якомога тоншими слайсами під кутом 45 градусів. Збризніть курку невеликою кількістю лимонного соку, посоліть і поперчіть за смаком.

Розігрійте сковороду і обсмажте куряче філе в двох ложках рослинної олії до готовності.

Для заправки змішайте французьку гірчицю і лимонний сік, трохи присоліть. Перемішайте до однорідності.

Додайте в салатник до мандаринів і руколи готове куряче філе і сухарики. Потім додайте 1 дрібку коріандру, він чудово доповнить смак салату. Додайте 1 ст. л. заправки і 2 ст. л. рослинної олії.

Морозиво з шоколадом і хурмою

Морозиво — один з найпопулярніших і найулюбленіших десертів. Але простий пломбір — це трошки нудно. І тому я придумав рецепт морозива з хурмою. Солодкість цього фрукта прекрасно поєднується з вершковою ніжністю морозива. А якщо полити десерт розтопленим шоколадом — вийде ще краще.

Час підготовки 5 хвилин

Час приготування 10 хвилин

Порції 2

Інгредієнти:

  • Пломбір — 200 г
  • Шоколад — 80−100 г
  • Хурма — 1 шт.
  • Горіхи — 30 г
надано автором
Фото: надано автором

Покроковий рецепт

Хурму помийте, обсушіть і наріжте дольками — повинно вийти приблизно 5 дольок. Шоколад розтопіть на водяній бані.

Додайте до розтопленого шоколаду 30 г горіхів. В принципі можна відразу взяти шоколадку з горіхами.

Дістаньте морозиво з морозилки і викладіть на тарілку дві порції (приблизно по 100 г). Полийте морозиво гарячим шоколадом і покладіть зверху дольки хурми.

Більше рецептів на klopotenko.com

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X