Прості та смачні. Чотири страви для пікніку
Пікнік за містом — зовсім не привід обмежуватися тільки шашликами
Більшість думає, що пікнік — це справа складна, особливо лякає сам процес підготовки їжі для відпочинку на природі. Але насправді ж накрити стіл з декількох страв і навіть десерту можна за 15 хвилин, і я розкажу як.
Лаваш, запечений із сиром
Лаваш, запечений із сиром — це завжди чудово. Можна покласти туди будь-яке начинювання за смаком. Але я пропоную запекти лаваш із сиром, соковитим томатом, болгарським перцем і дрібкою чилі для пікантності. Дуже проста і смачна закуска на будь-який випадок життя.
Час приготування — 2 хвилини
Порції — 2
Інгредієнти
- Лаваш (квадратний) — 2 шт.
- Твердий сир — 250 г
- Томат — 1 шт.
- Болгарський перець (червоний) — 1 шт.
- Перець чилі — 1/3 шт.
- Кріп — за смаком
- Петрушка — за смаком
- Сіль і перець — за смаком

Покроковий рецепт
Натріть на крупній тертці 250 г твердого сиру. Використовуйте сир з пікантним смаком, результат буде однозначно цікавіший.
Відокремте зелень петрушки і кропу від стебел і дрібно порубайте ножем.
Відріжте одну третину перцю чилі, видаліть насіння і поріжте дрібними кубиками.
В ту ж миску, в яку натерли сир, натріть один великий томат. Зробіть це так, щоб шкірка залишилася у вас в руках, її ми використовувати не будемо.
Очистіть червоний болгарський перець і теж натріть на крупній тертці.
Додайте до начинки подрібнений перець чилі, зелень, посоліть і поперчіть, добре перемішайте.
Лаваш наріжте зручними смужками по ширині та викладіть на середину начинку. Акуратно загорніть начинку в лаваш.
Викладіть лаваш з начинкою на розігріту решітку гриля та смажте по 1−2 хвилини з кожного боку до розплавлення сиру. Готовий лаваш із сиром подавайте, посипавши подрібненою зеленню.
Стейк лосося на грилі з овочами
Якщо ви втомилися від шашликів і м’ясних стейків, спробуйте приготувати стейк лосося на грилі. У цьому рішенні немає нічого нового, але тим воно й актуально. Риба на грилі - це завжди дуже просто, швидко і смачно. Щоб вона вийшла більш соковитою, я пропоную приготувати її в конверті на овочевій подушці.
Час приготування — 15 хвилин
Порції — 1
Інгредієнти
- Лосось (стейк) — 250 г
- Червона цибуля — 1 шт.
- Болгарський перець — ½ шт.
- Цукіні — ½ шт.
- Лимон — ½ шт.
- Томат — 1 шт.
- Чебрець — 2 гілочки
- Оливкова олія — 1 ст. л.
- Насіння кунжуту — 2 дрібки
- Сіль і перець — за смаком

Покроковий рецепт
Овочі помийте, цибулю почистіть і крупно поріжте. Посоліть, поперчіть, полийте оливковою олією і посипте листям чебрецю.
Стейк лосося посоліть і поперчіть. На шматок вощеного пергаменту для запікання викладіть овочі, половину лимона, а зверху покладіть рибу. Загорніть у вигляді конверта по краях.

Запікайте на закритому грилі протягом 15 хвилин. Якщо у вас відкрита решітка гриля, використовуйте конверт з декількох шарів фольги і збільшіть час випікання до 20−25 хвилин. При подачі посипте кунжутом і полийте соком лимона, який запікався з рибою.
Салат з кабачків і баклажанів з беконом і арахісом
Літо — ідеальний час для овочів на грилі та різних салатів з цих овочів. Мабуть, найпростіший і найсмачніший варіант — салат з баклажанів і кабачків. Головне, що ви повинні пам’ятати, що смак цих овочів дуже ніжний і його потрібно обов’язково чимось підсилити. У цьому рецепті я пропоную використовувати бекон і смажений арахіс.
Час приготування - 5 хвилин
Порції - 2
Інгредієнти
- Баклажан — 1 шт.
- Цукіні або кабачок — 1 шт.
- Соняшникова олія — 3 ст. л.
- Бекон — 4 слайса
- Арахіс — 40 г
- Сіль і перець — за смаком
- Перець чилі (або пластівці сухого перцю чилі) — за смаком
- Лимонний сік (сік половини лимона) — 2 ч. л.
- Петрушка (для презентації) — 1 гілочка
- Часник — 1 зубчик

Покроковий рецепт
Баклажан і цукіні помийте і поріжте півкільцями товщиною близько 1 см. Ви також можете використовувати звичайний кабачок, але тоді беріть його не дуже великого розміру, щоб він був не дуже м’яким.
Перекладіть порізані овочі в миску, посоліть, полийте олією, лимонним соком і добре перемішайте. Туди ж додайте 1 зубчик часнику для надання аромату. Обсмажте цукіні і баклажани на звичайній сковорідці або сковорідці гриль і перекладіть в салатник.
Бекон викладіть на деко, застелене пергаментом, і відправте до розігрітої до 180 градусів духовки на 10−15 хвилин, щоб він підрум'янився і став хрустким.
Арахіс обсмажте на сухій сковорідці до характерного запаху і рум’яного кольору. Обсмажуйте горіхи на маленькому вогні, періодично помішуючи, щоб вони не пригоріли. Додайте арахіс і слайси бекону до овочів, заправте салат олією, додайте сухий або свіжий перець чилі, посоліть і поперчіть за смаком. Презентуйте салат, додавши листочки петрушки.
Банани на грилі з шоколадом
Пікнік за містом зовсім не привід обмежуватися тільки шашликами. Десерти на грилі ніхто не відміняв, тим паче що це дуже просто, швидко і смачно. Сьогодні я пропоную приготувати банани на грилі з шоколадом і мигдалем.
Час приготування — 15 хвилин
Порції — 4
Інгредієнти
- Банан — 4 шт.
- Шоколад (чорний) — 80 г
- Мигдаль — 30 г

Покроковий рецепт
Банани добре промийте і протріть рушником. Зробіть в кожному банані розріз вздовж, досить глибокий, щоб помістити туди шматочки шоколаду.
Вкладіть в кожен банан кілька шматочків шоколаду, так щоб вони глибоко увійшли в плід. Мигдальні горіхи подрібніть ножем.
Запікайте банани на решітці для гриля протягом 15 хвилин або поки нижня частина бананової шкірки не потемніє, а шоколад не розплавиться. Перед подачею посипте банани мигдалем. Їжте банани ложкою або поріжте і їжте разом зі шкіркою.
Більше рецептів на klopotenko.com
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут