Прості та смачні. Чотири страви для пікніку

26 липня 2021, 01:39

Пікнік за містом — зовсім не привід обмежуватися тільки шашликами

Більшість думає, що пікнік — це справа складна, особливо лякає сам процес підготовки їжі для відпочинку на природі. Але насправді ж накрити стіл з декількох страв і навіть десерту можна за 15 хвилин, і я розкажу як.

Відео дня

Лаваш, запечений із сиром

Лаваш, запечений із сиром — це завжди чудово. Можна покласти туди будь-яке начинювання за смаком. Але я пропоную запекти лаваш із сиром, соковитим томатом, болгарським перцем і дрібкою чилі для пікантності. Дуже проста і смачна закуска на будь-який випадок життя.

Час приготування 2 хвилини

Порції 2

Інгредієнти

  • Лаваш (квадратний) — 2 шт.
  • Твердий сир — 250 г
  • Томат — 1 шт.
  • Болгарський перець (червоний) — 1 шт.
  • Перець чилі — 1/3 шт.
  • Кріп — за смаком
  • Петрушка — за смаком
  • Сіль і перець — за смаком
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

Натріть на крупній тертці 250 г твердого сиру. Використовуйте сир з пікантним смаком, результат буде однозначно цікавіший.

Відокремте зелень петрушки і кропу від стебел і дрібно порубайте ножем.

Відріжте одну третину перцю чилі, видаліть насіння і поріжте дрібними кубиками.

В ту ж миску, в яку натерли сир, натріть один великий томат. Зробіть це так, щоб шкірка залишилася у вас в руках, її ми використовувати не будемо.

Очистіть червоний болгарський перець і теж натріть на крупній тертці.

Додайте до начинки подрібнений перець чилі, зелень, посоліть і поперчіть, добре перемішайте.

Лаваш наріжте зручними смужками по ширині та викладіть на середину начинку. Акуратно загорніть начинку в лаваш.

Викладіть лаваш з начинкою на розігріту решітку гриля та смажте по 1−2 хвилини з кожного боку до розплавлення сиру. Готовий лаваш із сиром подавайте, посипавши подрібненою зеленню.

Слухайте подкаст на цю тему

Стейк лосося на грилі з овочами

Якщо ви втомилися від шашликів і м’ясних стейків, спробуйте приготувати стейк лосося на грилі. У цьому рішенні немає нічого нового, але тим воно й актуально. Риба на грилі - це завжди дуже просто, швидко і смачно. Щоб вона вийшла більш соковитою, я пропоную приготувати її в конверті на овочевій подушці.

Час приготування 15 хвилин

Порції 1

Інгредієнти

  • Лосось (стейк) — 250 г
  • Червона цибуля — 1 шт.
  • Болгарський перець — ½ шт.
  • Цукіні — ½ шт.
  • Лимон — ½ шт.
  • Томат — 1 шт.
  • Чебрець — 2 гілочки
  • Оливкова олія — 1 ст. л.
  • Насіння кунжуту — 2 дрібки
  • Сіль і перець — за смаком
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

Овочі помийте, цибулю почистіть і крупно поріжте. Посоліть, поперчіть, полийте оливковою олією і посипте листям чебрецю.

Стейк лосося посоліть і поперчіть. На шматок вощеного пергаменту для запікання викладіть овочі, половину лимона, а зверху покладіть рибу. Загорніть у вигляді конверта по краях.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Запікайте на закритому грилі протягом 15 хвилин. Якщо у вас відкрита решітка гриля, використовуйте конверт з декількох шарів фольги і збільшіть час випікання до 20−25 хвилин. При подачі посипте кунжутом і полийте соком лимона, який запікався з рибою.

Салат з кабачків і баклажанів з беконом і арахісом

Літо — ідеальний час для овочів на грилі та різних салатів з цих овочів. Мабуть, найпростіший і найсмачніший варіант — салат з баклажанів і кабачків. Головне, що ви повинні пам’ятати, що смак цих овочів дуже ніжний і його потрібно обов’язково чимось підсилити. У цьому рецепті я пропоную використовувати бекон і смажений арахіс.

Час приготування - 5 хвилин

Порції - 2

Інгредієнти

  • Баклажан — 1 шт.
  • Цукіні або кабачок — 1 шт.
  • Соняшникова олія — 3 ст. л.
  • Бекон — 4 слайса
  • Арахіс — 40 г
  • Сіль і перець — за смаком
  • Перець чилі (або пластівці сухого перцю чилі) — за смаком
  • Лимонний сік (сік половини лимона) — 2 ч. л.
  • Петрушка (для презентації) — 1 гілочка
  • Часник — 1 зубчик
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

Баклажан і цукіні помийте і поріжте півкільцями товщиною близько 1 см. Ви також можете використовувати звичайний кабачок, але тоді беріть його не дуже великого розміру, щоб він був не дуже м’яким.

Перекладіть порізані овочі в миску, посоліть, полийте олією, лимонним соком і добре перемішайте. Туди ж додайте 1 зубчик часнику для надання аромату. Обсмажте цукіні і баклажани на звичайній сковорідці або сковорідці гриль і перекладіть в салатник.

Бекон викладіть на деко, застелене пергаментом, і відправте до розігрітої до 180 градусів духовки на 10−15 хвилин, щоб він підрум'янився і став хрустким.

Арахіс обсмажте на сухій сковорідці до характерного запаху і рум’яного кольору. Обсмажуйте горіхи на маленькому вогні, періодично помішуючи, щоб вони не пригоріли. Додайте арахіс і слайси бекону до овочів, заправте салат олією, додайте сухий або свіжий перець чилі, посоліть і поперчіть за смаком. Презентуйте салат, додавши листочки петрушки.

Банани на грилі з шоколадом

Пікнік за містом зовсім не привід обмежуватися тільки шашликами. Десерти на грилі ніхто не відміняв, тим паче що це дуже просто, швидко і смачно. Сьогодні я пропоную приготувати банани на грилі з шоколадом і мигдалем.

Час приготування 15 хвилин

Порції 4

Інгредієнти

  • Банан — 4 шт.
  • Шоколад (чорний) — 80 г
  • Мигдаль — 30 г
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

Банани добре промийте і протріть рушником. Зробіть в кожному банані розріз вздовж, досить глибокий, щоб помістити туди шматочки шоколаду.

Вкладіть в кожен банан кілька шматочків шоколаду, так щоб вони глибоко увійшли в плід. Мигдальні горіхи подрібніть ножем.

Запікайте банани на решітці для гриля протягом 15 хвилин або поки нижня частина бананової шкірки не потемніє, а шоколад не розплавиться. Перед подачею посипте банани мигдалем. Їжте банани ложкою або поріжте і їжте разом зі шкіркою.

Більше рецептів на klopotenko.com

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X