Традиційний сицилійський напій. Як приготувати вдома мигдалеве молоко

3 листопада 2022, 23:03
Мигдалеве молоко (ілюстративна фотографія) (Фото:rawpixel.com/PxHere)

Мигдалеве молоко (ілюстративна фотографія) (Фото:rawpixel.com/PxHere)

Для веганів, людей, які їдять безлактозну їжу, і просто для всіх, хто полюбляє мигдаль

Пані та панове, ви ж знаєте, що мигдалеве молоко — це не винахід модних кав’ярень третьої хвилі? А цілком собі традиційний сицилійський напій, який можна легко приготувати вдома. До кави й просто так. Для веганів, людей, які їдять безлактозну їжу, і просто для всіх, хто полюбляє мигдаль!

Відео дня

Розповідаю, як зробити його вдома.

Нам потрібно 100 грамів мигдалю та літр води. І 3 столові ложки цукру, якщо будемо робити ще й марципан на додачу.

Потрібно замочити мигдаль у воді на ніч. Якщо часу замало, можна залити його окропом хвилин на десять. Головна ціль на цьому етапі — зняти шкірку.

Потім вкидаємо очищений мигдаль у блендер, додаємо води та збиваємо спочатку на маленькій швидкості, а потім на великій. Залишилося процідити все це крізь дуже дрібне сито.

Тепер в горнятку у нас молоко. А що залишилося у ситі? Крихта мигдалю! В жодному разі не викидайте її: висушіть, і отримаєте мигдальну пасту. А там вже крок до марципану: залишається просто змішати пасту з цукром та смакувати.

Я вважаю, що це велично!

Більше рецептів Марка Черветті можна знайти тут

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X