І відразу подавайте на стіл. Як приготувати ризото з зеленим горошком
Ця страва добре смакує як гарнір до білого ніжного м’яса
Готові посмакувати легким літнім ризото? Ділюсь рецептом страви, яку обожнюють італійці.
На 2 порції беремо:
- 140 г рису карнаролі чи арборіо
- 40 г цибулі шалот чи звичайної
- 40 г білого сухого вина
- 500 г легкого курячого або овочевого бульйону
- 100−160 г спаржи
- 100−150 г молодого горошку
- 25 г оливкової або іншої рослинної олії
- 25−30 г вершкового масла
- 60−80 г пармезану
- сіль за смаком
- свіжі трави — тім'ян, або орегано, чи навіть майоран
1. На пательні злегка підсмажуємо цибулю шалот до побіління. Додаємо рис прямо в олію з цибулею і також підсмажуємо, помішуючи. Спочатку рис від олії стане прозорим, а згодом трохи побіліє.
2. В цей момент вливаємо біле вино та випарюємо його.
3. У кілька прийомів додаємо легкий курячий або овочевий бульйон. Слідкуйте, щоб він обов’язково був гарячим та несолоним. Час від часу перемішуйте дерев’яною ложкою, щоб не порушити структуру рису. В середині він повинен бути злегка сухим. Приблизно в середині готовності додаємо сіль.
4. Коли рис майже готовий — перевіряємо або коштуючи, або розтираємо між пальцями і бачимо, як зернятко розділяється на 3−4 частини з білою серединкою, — додаємо до ризото нарізану та бланшовану спаржу (можна її навіть трохи підсмажити на вершковому маслі заздалегідь) та молодий сезонний горошок. Чим більше, тим краще — це вже за вашим смаком.
5. Готуємо страву ще 1−2 хвилини. Додаємо шматочок вершкового масла та пару крапель оливкової олії.
6. Знімаємо сковорідку або сотейник з вогню. Лише тоді вмішуємо пармезан — бо дно може бути дуже гарячим і сир одразу ж пристане, розшарується і може навіть зіпсувати консистенцію та смак.
Ризото готують так, щоб відразу ж подавати на стіл, тож подумайте про тарілки, або навіть поки готується ризото підготуйте інші страви.
Я люблю додавати в ризото тим’ян або порвати листочки базиліку. Зверху можна додатково посипати сиром і полити оливковою олією.
Страва добре смакує як самостійна або ж як гарнір до білого ніжного м’яса — такого як кролик, курка чи перепілка. Смачного!
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут