Це не складно. Як приготувати дораду

18 грудня 2020, 23:03

Подавайте з картоплею й оливками

Морський карась називають в різних країнах по-різному. Дорада, Махі-махі, Аурат, Ората, Деніс, Морський лящ, Корифена, Золота макрель, Золотистий спар або Спарус.

Готувати морського карася не складно.

Відео дня

Інгредієнти:

  • Дорада — 1,5 кг
  • Картопля — 700 г
  • Часник — 6 зубчиків
  • Шавлія — 4 листки
  • Оливки таджаска без кісточок в олії — 50 г
  • Рислінг — 100 мл
  • Орегано — 1 щіпка
  • Оливкова олія першого холодного віджиму — 100 мл
  • Сіль, перець за смаком

Також знадобиться пергамент або фольга — кілька аркушів.

Для приготування морського карася в духовці, вимийте і випатрайте рибу та промийте її під холодною водою. Потім вимийте й очистіть картоплю. Потім наріжте картоплю скибочками завтовшки 5−6 мм.

Розкладіть скибочки картоплі на деку і приправте сіллю, перцем і подрібненим часником.

Запікайте картоплю в розігрітій духовці при 180 °C 20 хвилин. На напівготову картоплю треба викласти оливки, листочки шавлії, скибочки часнику і кілька черрі.

Зробіть глибокі надрізи на спинці риби уздовж плавців. Потім приправте рибу всередині сіллю, перцем і орегано та покладіть на картоплю з оливками й часником. Полийте морського карася білим вином і невеликою кількістю оливкової олії першого холодного віджиму і готуйте в духовці при 180 °C 35 хвилин під пергаментом.

Викладіть рибу на стіл, відокремивши чисте філе. Подавайте з картоплею і з оливками.

Бажано додати ложку холодної оливкової олії на рибу.

Час приготування страви можна скоротити, якщо замість попереднього запікання бланшувати скибочки картоплі 5 хвилин у підсоленому окропі.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X