Ідеальний гарнір. Як посмажити редис

4 червня 2021, 23:03
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Рекомендую бодай раз, але спробувати

Усі ми звикли бачити редис у салаті і, в крайньому разі, в окрошці. Весняний салат з найтоншими слайсами рожевого редису, з огірком і молодою капустою, заправлений домашньою, ароматною соняшниковою олією — це однозначний весняний хіт. З холодником все менш однозначно — світ явно розділений на тих, хто шаленіє від цього холодного супу і тих, хто дивується, навіщо олів'є заливати кефіром або квасом.

Відео дня

А ось смажити редис у нас якось не заведено. Та й уявити я собі не міг, як це — посмажити редис. Але одного разу, під час навчання в Ліоні, мій одногрупник зі Штатів приготував редис, і я був вражений. Ділюся з вами рецептом і рекомендую хоч раз, але спробувати.

Інгредієнти:

  • 2 пучки червоного молодого редису
  • 1 пучок молодого часнику
  • 2 ст. л. фруктового оцту (винного, яблучного або гутулевого)
  • 1−1,5 ст. л. олії
  • 1−1,5 ст. л. вершкового масла
  • Сіль, перець

Крок 1

Потрібно підготувати редис. Я намагаюся вибирати редис у пучках і не найбільший. Далі листя слід обрізати, залишивши по 2−3 см стебла, хвостик видалити. Гарненько промити і порізати навпіл або на 4 частини.

Крок 2

Розжарити пательню або сотейник з маслом і обсмажити редис хвилину-півтори на середньому вогні. Після цього можна додати нарізані стебла молодого часнику і час додавати оцет. Присолити і протушкувати ще хвилину. Можна знімати з вогню.

Під час обсмажування редис трохи втрачає свій яскраво-червоний колір шкірки і стає рожевим. А якщо врахувати, що ми додали ще й трохи оцту, то рожевий хрусткий, з легкою кислинкою гарнір — це дуже цікаво. І, до речі, редис втрачає в процесі обсмажування також і свою «гірчичну» гостроту, тому як гарнір — це ідеально!

Ціна ризику — 2 пучка редиски і 15 хвилин часу. Можливо вам і не сподобається смак смаженого редису, стереотипи дуже сильні. А може так статися, що в вашому меню з’явиться новий весняно-літній гарнір, який швидко, просто і смачно можна приготувати за 15 хвилин. Смачного!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X