З любов’ю до експериментів. Три рецепти млинців на Масницю

11 березня 2021, 11:49

Ви повинні спробувати млинці з гарбузом і яблуком

З м’ясом, овочами, ягодами, рибою та іншим начинюванням, кількість видів якого обмежується лише нашою фантазією. Млинці дуже популярні в українській кухні. Але зараз настав час, коли готувати та смакувати млинці — це не просто спонтанна гастрономічна забаганка, а календарна необхідність. На Масляну деякі люди використовують свій унікальний, перевірений роками рецепт млинців. Але мені здається, що це досить нудно — готувати за одним і тим же рецептом. Всі знають, як я люблю експериментувати, навіть якщо справа стосується традиційних страв. Тому сьогодні ми приготуємо три абсолютно різні види млинців. Я сподіваюся, що мої рецепти на Масницю припадуть вам до смаку.

Відео дня

Млинці на сироватці

Якщо ви любите млинці, то не обов’язково чекати якогось особливого приводу — з цим рецептом ви зможете готувати їх хоч щодня.

Час підготовки — 10 хвилин

Час приготування — 20 хвилин

Порції — 4 (10−15 млинців в залежності від діаметру пательні)

Cкладові:

  • Сироватка — 500 мл
  • Борошно — 250 г
  • Яйце — 3 шт.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — 1 щіпка
  • Соняшникова олія — 2 ст. л.
надано автором
Фото: надано автором

Покроковий рецепт:

Розбийте до миски 3 яйця, додайте 1 ст. л. цукру, щіпку солі і злегка перемішайте яйця вінчиком. Сильно збивати їх не потрібно.

Додайте до яєчної суміші 500 мл молочної сироватки і перемішайте вінчиком до однорідної консистенції.

Додайте до миски попередньо просіяні 250 г борошна. Додавайте невеликими порціями і постійно перемішуйте вінчиком, так ви зможете уникнути утворення грудочок. Перемішайте млинцеве тісто до однорідності.

Додайте 2 ст. л. соняшникової олії і ще раз добре перемішайте тісто. Олія у складі млинців дозволить обсмажувати їх на пательні без жиру і зробить більш м’якими.

Обсмажте млинці на середньому вогні на пательні з антипригарним покриттям протягом 1−2 хвилин з кожного боку — поки млинці не стануть легкого золотавого кольору. Ви зможете це побачити, коли трохи підіймете млинець на пательні.

Креп сюзетт

Якщо ви хочете відчути романтичну атмосферу французького кафе, приготуйте дивно простий і смачний французький десерт на власній кухні. Швидко і просто. Для цього нам знадобляться звичайні млинці, апельсин, цукор, коньяк і трохи вогню. Саме останній додасть цій страви божественного смаку, який легко може звести з розуму.

Час підготовки — 15 хвилин

Час приготування — 10 хвилин

Порції — 4 (10−15 млинців, залежно від діаметру пательні)

Cкладові:

Для млинців:

  • Борошно — 130 г
  • Молоко — 340 мл
  • Яйце — 2 шт.
  • Соняшникова олія (та додатково для смаження) — 2 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Сіль — 1 щіпка

Для соусу:

  • Апельсин (сік та цедра великого апельсина) — 1 шт.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Коньяк — 3 ст. л.
надано автором
Фото: надано автором

Покроковий рецепт:

Приготуйте млинці. Борошно просійте. Змішайте в мисці яйце, сіль, цукор, рослинна олія і перемішайте віночком до однорідного стану. Додайте борошно і добре перемішайте. Влийте молоко невеликими порціями і добре перемішайте.

Пательню змастіть невеликою кількістю рослинної олії і за допомогою ополоника вилийте тісто і розподіліть його по всій поверхні, нахиляючи пательню з боку в бік. Випікайте 1 хвилину, потім переверніть на інший бік і випікайте ще одну хвилину. Готові млинці викладіть на тарілку.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Апельсин добре промийте і зніміть з нього тонку цедру за допомогою ножа або економки. Вичавіть сік апельсина і налийте його на чисту пательню. Додайте цедру і цукор, нагрійте до кипіння, щоб сік почав трохи уварюватись. Млинці складіть вчетверо у вигляді трикутників і викладіть на пательню з апельсиновим сиропом.

Обсмажуйте млинці в сиропі протягом хвилини з кожного боку. Перевертайте їх за допомогою лопатки.

Влийте на пательню коньяк і запаліть його за допомогою сірника або запальнички. Будьте обережні, коньяк дуже швидко спалахує. Не рекомендую вам підпалювати сковорідку з коньяком в безпосередній близькості від легкозаймистих штор і в легкозаймистому одязі з довгим рукавом. Але не варто боятися цього процесу. Всього кілька секунд, і алкоголь випарується, залишивши приємний післясмак. Викладіть млинці на тарілку. При бажанні доповніть десерт кулькою вершкового пломбіру.

Млинці з гарбузом і яблуком

Начинювання для млинців можна вигадувати нескінченно довго, адже для цього підійде і м’ясо, і риба, і гриби, і навіть фрукти. Але до такого божевільного поєднання мало хто додумається. У мене воно вийшло зовсім випадково і виявилося дуже смачним і незвичайним. Тому я вирішив, що і ви повинні спробувати млинці з гарбузом і яблуком. Крім божественного смаку, головний плюс цього начинювання в тому, що його не потрібно ані смажити, ані запікати.

Час підготовки — 15 хвилин

Час приготування — 5 хвилин

Порції — 4 (10−15 млинців, залежно від діаметру пательні)

Cкладові:

Для млинців:

  • Борошно — 130 г
  • Молоко — 340 мл
  • Яйце — 2 шт.
  • Соняшникова олія (і додатково для смаження) — 2 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Сіль — 1 щіпка

Для начинювання:

  • Гарбуз — 300 г
  • Яблуко (велике) — 1 шт.
  • Сік лимона — 1 ч. л.
  • Ядра лісових горіхів (або волоського горіха) — 30 г
  • Мед — 1 ч. л.
надано автором
Фото: надано автором

Покроковий рецепт:

Приготуйте млинці. Борошно просійте, змішайте в мисці яйце, сіль, цукор та рослинну олію вінчиком до однорідного стану. Додайте борошно і добре перемішайте. Влийте молоко невеликими порціями і ще раз перемішайте.

Пательню змастіть невеликою кількістю рослинної олії, вилийте ополоником і розподіліть його по всій поверхні, нахиляючи пательню з боку в бік. Випікайте 1 хвилину, потім переверніть на інший бік і випікайте ще одну хвилину. Готові млинці викладіть на тарілку.

Гарбуз і яблуко почистіть і натріть на крупній тертці. Змішайте їх в невеликій мисці, додайте мед, подрібнені горіхи і сік лимону. Викладіть начинювання в млинці і загорніть у формі трикутника.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X