Для пізнього сніданку. Як приготувати креветки і шакшуку

14 серпня 2020, 23:03

Існує безліч видів шакшуки — ми приготуємо власну варіацію

Хоча карантинні обмеження і були пом’якшені, багато хто все ще вважають за краще не відвідувати заклади, а готувати вдома всією сім'єю. Ми з рідними теж не відстаємо від цього тренда, і приготуємо сьогодні разом креветки в азіатському стилі і шакшуку.

Відео дня

Креветки в азіатському стилі

Креветки я очистив, але залишив панцир на голові, щоб страва виглядала більш естетично. Також до креветок ми приготуємо азіатський соус, який стане маринадом. У приготуванні він досить простий, оскільки в його склад входять базові інгредієнти, які використовуються для приготування страв азіатської кухні.

Креветки готуються дуже швидко. Для початку їх потрібно замаринувати. Викладені на тарілку креветки поливаємо рибним соусом і скроплюємо лимонним соком — таким чином вони вже почнуть готуватися, оскільки під впливом кислоти білок в морепродуктах згортається. Потім додаємо трохи рисового оцту і соєвого соусу.

Замороження майже не впливає на смакові якості креветок

У ступці приготуємо суху суміш для маринаду. Змішуємо червоний перець, білий перець, сіль і засушені листочки
каффір-лайма. Все ретельно перетираємо. Готовою сухою сумішшю посипаємо креветки.

Тепер починаємо підготовку бази. На сковорідку наливаємо оливкову і трохи кунжутної олії. Обсмажуємо нарубані соломкою цибулю, селеру, моркву і часник. Додаємо кисло-солодкий соус — я використовував вже готовий.

Коли овочі зазолотяться, викладаємо на них креветки. Готувати їх будемо 5−7 хвилин. Зверху поливаємо соусом, який залишився на тарілці після креветок.

Хочу сказати, що я готував креветки, які були попередньо заморожені. Як мені здається, заморозка майже не впливає на смакові якості креветок, тому страва вийде смачнимою в будь-якому випадку.

Шакшука

Шакшука — це страва, яка підійде для пізнього сніданку. Вона нагадує добре нам знайому яєчню. Існує безліч видів шакшуки, ми з Оленою приготуємо нашу варіацію.

Для початку потрібно почистити часник. Крім цього ми вже заздалегідь підготували більшість інгредієнтів. Один з них — соняшникова олія. Хочу підкреслити, що для смаження потрібно використовувати тільки рафіновану олію — вона не буде диміти і безпечно для здоров’я.

Також ми попередньо нарізали цибулю-шалот, моркву і кабачок. Використовувати можна не тільки кабачок, а й цукіні або баклажан. Крім того, нам знадобиться болгарський перець і зелень. У процесі приготування ми також будемо використовувати коріандр, пасту тахіні, перетерті помідори у власному соку, кмин, сіль, цукор, лимонний сік і головний компонент — яйця.

Наливаємо масло в сковорідку і починаємо обсмажувати цибулю. Нарізаємо 4−5 зубчиків часнику і додаємо до цибулі. Все перемішуємо і додаємо кмин. Викладаємо на сковорідку нарізану моркву і кабачок. Коли вони трохи обсмажаться, додаємо перетерті помідори. Ми використовували готові, але якщо у вас таких вдома не виявилося, можна самому бланшувати помідори і подрібнити їх.

Паралельно нарізаємо зелень і болгарський перець. Перець відправляємо на сковорідку, зверху розбиваємо яйця. Нарізану зелень скроплюємо лимоном, додаємо пасту тахіні. Посипаємо весь вміст сковорідки зеленню — і шакшука для пізнього сніданку готова! Не забудьте також підготувати прохолодний напій. Смачного!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X