Найпростіший рецепт. Як приготувати київську перепічку

6 березня, 23:03
Перепічка (Фото:instagram.com/yaroslavskyi_vova)

Перепічка (Фото:instagram.com/yaroslavskyi_vova)

Обов’язково дайте тісту добре підійти перед смаженням

Обов’язково приготуйте, бо це дуже просто, смачно та по-українськи. Це найпростіший рецепт без заварювання і без яєць.

Інгредієнти:

  • 350 г теплої води
  • 35−40 г цукру
  • 8−10 г сухих дріжджів
  • 520−540 г борошна
  • 10 г солі
  • Олія для фритюру
  • 13−14 сосисок

Відео дня

Готуємо:

У теплій воді, не вище 38 градусів, розчиняю цукор і дріжджі. Сухим дріжджам потрібно постояти 15−17 хвилин, щоб ви впевнились в тому, що дріжджі активні — це важливо.

Далі додаю просіяне борошно, сіль та замішуємо тісто. Мені знадобилося 520 г борошна, щоб отримати м’якеньке тісто, яке ще може трішечки прилипати до рук. У вас може піти більше борошна — це залежить від його якості.

Залишаю тісто в теплому місці на годинку, щоб воно піднялося. Обминаю його і формую 13−14 шматочків по 70 грамів. Якщо будете робити пиріжки — беріть приблизно по 50−60 г на 1 штуку.

Придаю сформованим шматочкам тіста прямокутну форму.

Сосиски дістав заздалегідь — вони повинні бути кімнатної температури.

Загортаю сосиски в тісто, добре зводжу краї, як на вареники. І знову відставляю, уже сформовані перепічки, у тепле місце, щоб вони підійшли приблизно у 2,5 рази.

Тим часом підготував олію без запаху і довів її до 180 градусів.
Якщо у вас ще немає термометра — киньте шматочок тіста у олію і перевірте, як він смажитиметься.

Обережно знімаю сиру перепичку і кладу в олію. Обсмажую орієнтовно по 1 хвилині з кожного боку до красивого румяного кольору. Виймаю перепічку на паперовий рушничок, який вбере зайвий жир. Смачного!

Ще декілька корисних порад:

— Дуже зручно викладати сформовані перепічки на маленькі шматочки пергаменту— тоді їх легше відправляти до фритюру.

— Не робіть тісто занадто рідким — таке тісто прилипає до поверхні і вбирає багато жиру під час смаження.

— Дуже густе тісто не буде пухким і соковитим.

— Обов'язково дайте тісту добре підійти перед смаженням.

— Температура на вашій кухні має бути 25 градусів і вище, також не повинно бути протягів. Вам може стати в нагоді духовка зі склянкою окропу.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X