Улюблений рецепт Тараса Григоровича. Як приготувати борщ із карасями

9 березня, 20:43
Євген Клопотенко: «Такий борщ божественно смачний» (Фото:klopotenko.com)

Євген Клопотенко: «Такий борщ божественно смачний» (Фото:klopotenko.com)

Я використав шість маленьких карасиків, але можете взяти й іншу рибу

Тарас Григорович у своїй біографії писав, що дуже любив одеський борщ з карасями. Про це я вперше дізнався, коли знімав проєкт Енеїда. А ще я дізнався, що такий борщ божественно смачний. Пропоную вам теж засвоїти цей факт.

Відео дня

Візьміть і приготуйте борщ з карасями (я використав шість маленьких карасиків, але якщо що, можете взяти іншу рибу).

Інгредієнти:

  • 2 л води (+150 мл для овочів)
  • 6 невеликих карасів
  • 1 великий буряк
  • 1 середня цибуля
  • 4 середні картоплини
  • 1 середня морква
  • 200 мл домашнього томатного соку
  • 200 г свіжої капусти
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 2 лаврових листи
  • 3 горошини духмяного перцю
  • 1 ст. л. борошна
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • сіль та перець до смаку

Очищених карасів посоліть з обох боків та запаніруйте в борошні (в мене пішла приблизно 1 ст. л. борошна). Розігрійте пательню з 2 ст. л. олії та добре обсмажте карасів з обох сторін до рум’яної скоринки. Перекладіть на паперові рушники, щоб всоталася зайва олія.

Почистіть 1 великий буряк, 1 середню цибулину, 4 середні картоплини та 1 середню морквину. Цибулю поріжте кубиком, а моркву з буряком натріть на тертці. Цибулю обсмажте у глибокій пательні з 1 ст. л. олії до м’якості. Додайте моркву і буряк, влийте 200 мл домашнього томатного соку і тушкуйте все разом кілька хвилин. Потім додайте 150 мл води, доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.

Тим часом очищену картоплю поріжте невеликими кубиками, викладіть у каструлю і залийте 2 л води. Варіть на середньому вогні з дрібкою солі 20 хвилин. Нашаткуйте 200 г свіжої капусти, додайте у каструлю та варіть ще протягом 10 хвилин.

Після цього додайте в каструлю овочі з пательні, 2 лаврових листи, 3 горошини духмяного перцю, сіль та перець до смаку. Залиште на повільному вогні на 5 хвилин. Додайте до борщу смажених карасів та проваріть все разом протягом кількох хвилин. Подавайте борщ з карасиком у тарілці та насолоджуйтеся.

Батько Тарас підтримував українські традиції ще до того, як це стало мейнстримом. Тепер наша черга.

Більше рецептів на klopotenko.com

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X