Той самий рататуй. Як приготувати знамениту французьку страву

11 листопада 2021, 23:03

Постарайтеся вибрати овочі однакового діаметра

У кожній країні є овочеве блюдо, яке готують у різний спосіб: у нас це рагу, в Угорщині — лечо, а у Франції — рататуй.

Багато дітей і підлітків не люблять ні кабачки, ні цукіні, ні баклажани. Але якщо сказати їм, що це той самий рататуй з однойменного мультфільму, вони зацікавляться. А коли спробують, їм так сподобається смак, що вони проситимуть готувати їм цю страву.

Відео дня

Інгредієнти:

  • цукіні — 1 шт.
  • кабачок — 1 шт.
  • баклажан — 1 шт.
  • томати пелаті — 1 банка
  • часник — 2-3 зубчики
  • чебрець
  • рослинна олія
  • сіль, перець, цукор

Цукіні, кабачок, баклажан постаратися вибрати одного діаметра. Нарізати тонкими кружальцями, посолити, поперчити. Полити невеликою кількістю олії.

У сотейнику на малому вогні підрум'янити часник і свіжий чебрець. Додати помідори пелаті, посолити, поперчити, додати цукор і перебити в блендері.

Соус вилити у форму для запікання, зверху по колу викласти овочі, чергуючи їх одні з одними.

Накрити пергаментом і запікати 30 хвилин при 160 градусах. Потім зняти пергамент і запікати ще 10 хвилин при 180 градусах.

Подавати, поливаючи соусом. Смачного!

Текст опубліковано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X