Той самий рататуй. Як приготувати знамениту французьку страву
Постарайтеся вибрати овочі однакового діаметра
У кожній країні є овочеве блюдо, яке готують у різний спосіб: у нас це рагу, в Угорщині — лечо, а у Франції — рататуй.
Багато дітей і підлітків не люблять ні кабачки, ні цукіні, ні баклажани. Але якщо сказати їм, що це той самий рататуй з однойменного мультфільму, вони зацікавляться. А коли спробують, їм так сподобається смак, що вони проситимуть готувати їм цю страву.
Інгредієнти:
- цукіні — 1 шт.
- кабачок — 1 шт.
- баклажан — 1 шт.
- томати пелаті — 1 банка
- часник — 2-3 зубчики
- чебрець
- рослинна олія
- сіль, перець, цукор
Цукіні, кабачок, баклажан постаратися вибрати одного діаметра. Нарізати тонкими кружальцями, посолити, поперчити. Полити невеликою кількістю олії.
У сотейнику на малому вогні підрум'янити часник і свіжий чебрець. Додати помідори пелаті, посолити, поперчити, додати цукор і перебити в блендері.
Соус вилити у форму для запікання, зверху по колу викласти овочі, чергуючи їх одні з одними.
Накрити пергаментом і запікати 30 хвилин при 160 градусах. Потім зняти пергамент і запікати ще 10 хвилин при 180 градусах.
Подавати, поливаючи соусом. Смачного!
Текст опубліковано з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут