Соковитий і ароматний. Як приготувати мандариновий пиріг на пательні

12 січня, 23:03
Мандариновий пиріг (ілюстративне фото) (Фото:lenyvavsha/Depositphotos)

Мандариновий пиріг (ілюстративне фото) (Фото:lenyvavsha/Depositphotos)

Цей рецепт стане в пригоді, коли захочеться чогось незвичайного, але простого

Ви колись смажили мандарини? Зустрічайте мандариновий пиріг на пательні.

Починав коли було світло, а закінчував готувати на пальнику, але ми, українці, незламні, тож нас не злякати складнощами. Згодні? Отже, коли хочеться чогось незвичного, але простого та солодкого, пропоную приготувати мій пиріг.

Відео дня

Нам знадобиться:

  • 5−6 мандаринів середнього розміру
  • 20 г вершкового масла
  • 30 г цукру
  • можна додати мелений кардамон або корицю

Для тіста:

  • 1 велике яйце (або 2 маленьких)
  • 50 г молока
  • 50 г цукру
  • 25 г рослинної олії
  • 120 г борошна
  • 5 г розпушувача
  • цедра лимону або ванілін

На антипригарну пательню насипаю цукор та вершкове масло, помішую лопаткою і доводжу до карамельного кольору. Зверху кладу зрізом униз почищені та розрізані навпіл мандарини (звісно, що кісточки треба видалити). Посипаю спеціями.

Зверху одразу наливаю підготоване тісто, де усі інгредієнти просто добре перемішані вінчиком. Дивіться, щоб консистенція тіста була подібна до сметани.

Накриваю кришкою та на маленькому вогні «печу» пиріг, поки тісто не пропечеться.

Готовність визначаю або рукою, або дерев’яною шпажкою. Також слідкую за вогнем, щоб пиріг підрум'янивсь. Карамельний колір означає, що страва готова та смачна.

Готовий пиріг перевертаю на тарілку — і можна їсти навіть гарячим. Він виходить соковитий і ароматний.

Мандарини краще використовувати кислі. Бажано ще підпекти і з іншого боку. Перевертати за допомогою тарілки.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X