З любов’ю і ніжністю. Ідеальна романтична вечеря
Японський зелений салат особливо актуальний, якщо ваша кохана переймається фігурою
Як відомо, найкращий подарунок — той, що зроблений своїми руками. А якщо ще цей подарунок можна з'їсти в компанії з коханою жінкою, то це взагалі ідеально.
Я відібрав для вас три страви, які при своїй ефектності й екзотичності досить прості у приготуванні. Гарантую, навіть якщо ви ніколи не готували нічого складнішого за бутерброд, ці рецепти ви точно подужаєте. Головне — готувати з любов’ю і ніжністю. І хтозна, може, з цієї романтичної вечері почнуться ваші довгі і плідні відносини з гастрономією.
Японський салат від доньки з Токіо
Моя донька Юля давно живе в Японії і надсилає звідти не тільки сувеніри, але й кулінарні рецепти. Цей зелений салат особливо актуальний у тому випадку, якщо ваша кохана переймається фігурою або є прихильницею здорового харчування.
Інгредієнти:
- 150 г авокадо
- 50 г квасолі едамаме
- 60 г квасолі стручкової
- 100 г свіжих огірків
- 70 г цукіні
- 50 г руколи
- 50 г міні-шпинату
- 50 г капусти білоголової
- 10 г насіння гарбуза
Для заправки:
- 30 г меду
- 20 г соєвого соусу
- 40 г апельсинового фрешу
- 30 г оливкової олії
- 30 г соку юдзу

Нарізаємо огірки тоненькими скибочками.
Тонко шаткуємо капусту.
Тонкими слайсами нарізаємо цукіні.
Додаємо до суміші два види квасолі, руколу і шпинат.
Зверху кладемо половину авокадо, нарізавши його скибочками.
Готуємо заправку із соєвого соусу, апельсинового фрешу, оливкової олії, соку юдзу і меду.
Поливаємо салат соусом, посипаємо крупно подрібненим насінням гарбуза.
Камбала в оливковій олії з томатами
Авжеж, вечеря від Сави Лібкіна не змогла б обійтися без страв одеської кухні. А що може бути більш одеським, ніж камбала? Хіба що форшмак, але з його приготуванням далеко не кожен впорається. Камбалу найкраще купувати на Привозі, але якщо ви з якихось причин живете не в Одесі, вам доведеться вдовольнятися магазинною рибою.
Інгредієнти:
- 1 кг філе камбали зі спинки
- 300 г червоних солодких помідорів
- 50 г часнику (у приготованому вигляді це нормально)
- 100 мл оливкової олії
- 80 г вершкового масла
- 70 мл рислінгу
- 1 лимон
- 80 мл курячого бульйону
- 50 г зелені петрушки
- сіль і перець за смаком
Камбалу патраємо й обробляємо, миємо й знімаємо з неї темну шкіру. Білу шкіру можна не знімати.
Акуратно зрізаємо філе з кісток і нарізаємо його тоненькими скибочками завтовшки 5−7 см.
Тоненькі скибочки часнику прогріваємо до прозорості в оливковій олії.
Потім кладемо рибу і прогріваємо в пательні в оливковій олії з двох боків без підсмажування.
Помідори ошпарюємо, очищуємо і розрізаємо на тоненькі частинки.
Додаємо частинки помідорів і, збільшивши вогонь, вливаємо біле вино та швидко його випаровуємо. Вливаємо сік лимона і солимо.
Додаємо шматочки холодного вершкового масла, кілька ложок курячого бульйону і частину дрібно порубаної петрушки. Готуємо на слабкому вогні 7 хвилин при легкому помішуванні.
Камбалу кладемо на блюдо поруч зі свіжоприготованим картопляним пюре. Поливаємо частину пюре отриманим соусом і посипаємо рибу нашаткованою петрушкою.

Тирамісу
Якщо ви вважаєте, що приготувати цей легендарний десерт до снаги лише дипломованим італійським кухарям, то я маю вас переконати у зворотному. Трохи доведеться докласти зусиль, звісно, але чого не зробиш заради коханої.
Інгредієнти:
- 3 найсвіжіших яйця і додатково 1 жовток
- 100 г цукру
- 500 г маскарпоне
- 300 г готового печива савоярді
- 250 мл еспресо
- 100 мл вина марсала або 50 мл коньяку
- какао за смаком
Приготуйте каву. Коли все буде готово, додайте ложку цукру і дайте їй охолонути в невеликій мисці. Влийте до кави вино або коньяк.
Відокремте жовтки і збийте їх з трьома столовими ложками цукру, додаючи яєчні білки, які стануть у пригоді вам трохи пізніше. Використовуйте жовтки і маскарпоне кімнатної температури.
Додайте маскарпоне у збиті жовтки з цукром, перемішуючи знизу догори, щоб суміш не осіла.
Охолодіть білки. Додайте в яєчні білки дрібку солі. Збийте яєчні білки до щільної піни і додайте їх у свіжоприготований крем з маскарпоне, обережно перемішуючи знизу догори.
Зберіть тирамісу в керамічному лотку або в келиху, почергово викладаючи шари крему із савоярді, просоченим кавою з коньяком. Накрийте лоток листом пергаменту і поставте на кілька годин у холодильнику перед подаванням на стіл. Перед подаванням посипати тирамісу просіяним какао.
Запропонуйте до десерту чарку сотерну.

Отже, ідеальна романтична вечеря готова. Так, набагато простіше було б замовити столик у ресторані. Але запросити пані в ресторан може майже кожен чоловік, а ось на кулінарний подвиг здатен далеко не кожен. І якщо все минуло вдало, то не дивуйтеся, коли в майбутньому ваша пані вимагатиме від вас домашніх вечерь замість відвідин закладів.
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life