З любов’ю і ніжністю. Ідеальна романтична вечеря

25 лютого 2021, 01:03
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Японський зелений салат особливо актуальний, якщо ваша кохана переймається фігурою

Як відомо, найкращий подарунок — той, що зроблений своїми руками. А якщо ще цей подарунок можна з'їсти в компанії з коханою жінкою, то це взагалі ідеально.

Я відібрав для вас три страви, які при своїй ефектності й екзотичності досить прості у приготуванні. Гарантую, навіть якщо ви ніколи не готували нічого складнішого за бутерброд, ці рецепти ви точно подужаєте. Головне — готувати з любов’ю і ніжністю. І хтозна, може, з цієї романтичної вечері почнуться ваші довгі і плідні відносини з гастрономією.

Відео дня

Японський салат від доньки з Токіо

Моя донька Юля давно живе в Японії і надсилає звідти не тільки сувеніри, але й кулінарні рецепти. Цей зелений салат особливо актуальний у тому випадку, якщо ваша кохана переймається фігурою або є прихильницею здорового харчування.

Інгредієнти:

  • 150 г авокадо
  • 50 г квасолі едамаме
  • 60 г квасолі стручкової
  • 100 г свіжих огірків
  • 70 г цукіні
  • 50 г руколи
  • 50 г міні-шпинату
  • 50 г капусти білоголової
  • 10 г насіння гарбуза

Для заправки:

  • 30 г меду
  • 20 г соєвого соусу
  • 40 г апельсинового фрешу
  • 30 г оливкової олії
  • 30 г соку юдзу
надано автором
Фото: надано автором

Нарізаємо огірки тоненькими скибочками.

Тонко шаткуємо капусту.

Тонкими слайсами нарізаємо цукіні.

Додаємо до суміші два види квасолі, руколу і шпинат.

Зверху кладемо половину авокадо, нарізавши його скибочками.

Готуємо заправку із соєвого соусу, апельсинового фрешу, оливкової олії, соку юдзу і меду.

Поливаємо салат соусом, посипаємо крупно подрібненим насінням гарбуза.

Камбала в оливковій олії з томатами

Авжеж, вечеря від Сави Лібкіна не змогла б обійтися без страв одеської кухні. А що може бути більш одеським, ніж камбала? Хіба що форшмак, але з його приготуванням далеко не кожен впорається. Камбалу найкраще купувати на Привозі, але якщо ви з якихось причин живете не в Одесі, вам доведеться вдовольнятися магазинною рибою.

Інгредієнти:

  • 1 кг філе камбали зі спинки
  • 300 г червоних солодких помідорів
  • 50 г часнику приготованому вигляді це нормально)
  • 100 мл оливкової олії
  • 80 г вершкового масла
  • 70 мл рислінгу
  • 1 лимон
  • 80 мл курячого бульйону
  • 50 г зелені петрушки
  • сіль і перець за смаком

Камбалу патраємо й обробляємо, миємо й знімаємо з неї темну шкіру. Білу шкіру можна не знімати.

Акуратно зрізаємо філе з кісток і нарізаємо його тоненькими скибочками завтовшки 5−7 см.

Тоненькі скибочки часнику прогріваємо до прозорості в оливковій олії.

Потім кладемо рибу і прогріваємо в пательні в оливковій олії з двох боків без підсмажування.

Помідори ошпарюємо, очищуємо і розрізаємо на тоненькі частинки.

Додаємо частинки помідорів і, збільшивши вогонь, вливаємо біле вино та швидко його випаровуємо. Вливаємо сік лимона і солимо.

Додаємо шматочки холодного вершкового масла, кілька ложок курячого бульйону і частину дрібно порубаної петрушки. Готуємо на слабкому вогні 7 хвилин при легкому помішуванні.

Камбалу кладемо на блюдо поруч зі свіжоприготованим картопляним пюре. Поливаємо частину пюре отриманим соусом і посипаємо рибу нашаткованою петрушкою.

надано автором
Фото: надано автором

Тирамісу

Якщо ви вважаєте, що приготувати цей легендарний десерт до снаги лише дипломованим італійським кухарям, то я маю вас переконати у зворотному. Трохи доведеться докласти зусиль, звісно, але чого не зробиш заради коханої.

Інгредієнти:

  • 3 найсвіжіших яйця і додатково 1 жовток
  • 100 г цукру
  • 500 г маскарпоне
  • 300 г готового печива савоярді
  • 250 мл еспресо
  • 100 мл вина марсала або 50 мл коньяку
  • какао за смаком

Приготуйте каву. Коли все буде готово, додайте ложку цукру і дайте їй охолонути в невеликій мисці. Влийте до кави вино або коньяк.

Відокремте жовтки і збийте їх з трьома столовими ложками цукру, додаючи яєчні білки, які стануть у пригоді вам трохи пізніше. Використовуйте жовтки і маскарпоне кімнатної температури.

Додайте маскарпоне у збиті жовтки з цукром, перемішуючи знизу догори, щоб суміш не осіла.

Охолодіть білки. Додайте в яєчні білки дрібку солі. Збийте яєчні білки до щільної піни і додайте їх у свіжоприготований крем з маскарпоне, обережно перемішуючи знизу догори.

Зберіть тирамісу в керамічному лотку або в келиху, почергово викладаючи шари крему із савоярді, просоченим кавою з коньяком. Накрийте лоток листом пергаменту і поставте на кілька годин у холодильнику перед подаванням на стіл. Перед подаванням посипати тирамісу просіяним какао.

Запропонуйте до десерту чарку сотерну.

надано автором
Фото: надано автором

Отже, ідеальна романтична вечеря готова. Так, набагато простіше було б замовити столик у ресторані. Але запросити пані в ресторан може майже кожен чоловік, а ось на кулінарний подвиг здатен далеко не кожен. І якщо все минуло вдало, то не дивуйтеся, коли в майбутньому ваша пані вимагатиме від вас домашніх вечерь замість відвідин закладів.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X