Рекомендую спробувати. Як готувати та з чим їсти молоду кукурудзу

19 липня, 23:03
Кукурудза на грилі (ілюстративне фото) (Фото:VadimVasenin/Depositphotos)

Кукурудза на грилі (ілюстративне фото) (Фото:VadimVasenin/Depositphotos)

Варто одного разу скуштувати кукурудзу на грилі, і ви гарантовано закохаєтеся в цей димний аромат та солодкувато-гіркий смак

Почнемо з того, як варити. Розповім, як це роблю я. Перше. Купую жовту, або мармурову — ту що двох кольорів, білого та жовтого. Купувати треба в листі, ще свіжому і не підсохлому. А перед відварюванням зняти це листя і половиною вистелити дно каструлі, в якій варитимете. Потім укласти кукурудзу. Якщо трохи не влазить — можна обрізати один край. Добре, коли вона молода, тоді це не складно зробити ножем. Накрити другою половиною листя, залити водою і поставити на повільний вогонь. Якщо спливає - притиснути тарілкою та накрити кришкою. Наразі доступні сорти кукурудзи, що за 7−10 хвилин кипіння будуть готові. Це раніше ми варили кукурудзу по 20 хвилин, та й доступна вона була тільки ближче до серпня.

Відео дня

Так от, коли кукурудза готова, забирайте з вогню. І нехай лишається у воді, інакше засохне. Коли вона настоїться, відпочине, хвилин через 15−20, можна їсти.

А тепер головне. Як і з чим я рекомендую їсти молоду відварену кукурудзу.

1. З травневою бринзою. Це та, яка щільна та солона. Особливо якщо овеча і з Бессарабії — то просто казка. Натерти на найдрібнішу тертку і посипати гарячу, соковиту і солодку кукурудзу.

2. Із сіллю. Так ми їстимемо на нашому чорноморському пляжі після перемоги. А якщо сіль — то тонкі кристали з Ессекса, де здобувають мальдонську сіль, то ще краще. Таку сіль можна купити в супермаркетах і коштує вона зовсім не дорого.

3. З вершковим маслом та яскравою сіллю — тобто сумішшю морської солі та бесарабських спецій. Масло має бути холодним. Тоді ви проводите шматочком по гарячій кукурудзі, посипаєте ароматною сіллю і насолоджуєтеся. Аромат і смак — вище за всякі делікатеси.

4. Молода кукурудза на грилі. Із сирним соусом. До речі, варто одного разу скуштувати кукурудзу на грилі, і ви гарантовано закохаєтеся в цей димний аромат та солодкувато-гіркий смак. А якщо доповнити це сирним соусом, вийде взагалі суперблюдо. Рекомендую.

5. Кукурудза та сир з пліснявою. Наприклад, горгондзола. Або будь-який солоний сир із блакитною пліснявою. Солодкий смак правильної молодої кукурудзи дуже добре поєднується з солоним та їдким смаком сиру.

6. Кукурудза із соусом песто. Або з будь-яким соусом із подрібнених у блендері або в ступці трав, спецій та олії, будь то песто, чимічуррі або результат вашої власної фантазії.

7. З ікорною сіллю. Це взагалі для мене було відкриттям, хоч я і експериментував з ікорною сіллю доволі багато. Але насичений смак сушеної ікри та солодкий смак молодої кукурудзи — це саме те, що я рекомендую спробувати.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X