Космічно смачний. Як приготувати меренговий рулет

Меренговий рулет (ілюстративна фотографія) (Фото:Valeria Boltneva/Pexels)
Для начинки можна використовувати будь-які кислі ягоди або фрукти
Це геніально. Я придумав куди подіти не використані білки після приготування пасок. Будемо готувати меренговий рулет. Він космічно смачний! Головне — добре збити білки.
Корж:
- 190 г білку
- 300 г цукрової пудри (можна ванільну)
- 36 г крохмалю
- 1 г лимонної кислоти
- 2 г солі
Крем:
- крем-сир 350 г
- вершки 30% 250 г
- 25 г цукру
Начинка:
- вишня 300 г
- крохмаль 15 г
- цукор 15 г
Важливо: білки мають бути кімнатної температури й, бажано, старими. Нехай постоять у вас в холодильнику під плівкою з тиждень. Обов’язково без частинок жовтка й абсолютно в чистому посуді.
У білки додаю дрібку солі та лимонну кислоту, збиваю на середніх обертах у легку білу піну, додаю цукрову пудру у декілька прийомів і продовжую збивати близько 10−12 хвилин до стійкої маси.
Додаю крохмаль та, за бажанням, цитрусову цедру (щоб зовсім не було запаху яєць) і обережно перемішую суміш.
Пергамент приклеюю на краплі суміші. Зверху викладаю ложкою меренгу, вирівнюю по листу і ставлю у розігріту до 150℃ духовку (режим верх/низ) на 30 хвилин.
Дістаю з духовки, даю трохи охолонути й перегортаю на інший лист пергаменту, краще за все на решітку, а перший пергамент обережно видаляю.
Для крему: змішати інгредієнти й збити вінчиком до однорідної щільної маси.
Вишні попередньо розморозити, додати цукор і крохмаль, добре помішуючи довести до кипіння, охолодити.
Частинку крему кладу у кондитерський мішок, частину намазую на меренгу, а поверх розміщую вишню (можна брати й будь-яку іншу кислу ягоду чи фрукт). Обережно згортаю рулет.
Прикрашаю частиною крему з мішка і ягодами, м’ятою — за вашим бажанням. З'їсти треба за два дні.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут