Побалуйте себе. Як приготувати ванільну пана-коту з малиновим кюлі
Пана-кота — ідеальний літній десерт, легкий, з ніжною вершковою текстурою і максимально простий у приготуванні
Влітку, коли хочеться побалувати себе і близьких чимось солодким, завжди готую пана-коту. Ідеальний літній десерт, легкий, не засолодкий, з ніжною вершковою текстурою і максимально простий у приготуванні. І, звичайно ж, ягоди! Саме зараз, влітку, коли їх таке різноманіття. Сьогодні візьмемо ароматну малину, завтра — суницю чи полуницю, абрикоси, смородину і так далі. Варіантів — безліч, і кожен додасть свою неповторну чарівність нашого десерту.
Інгредієнти:
- Вершки — 450 мл
- Молоко — 50 мл
- Паличка натуральної ванілі — 1 шт.
- Цедра лимона
- Цукор — 150 г
- Желатин листовий — 10 г
- Малина свіжа — 300 г
- М’ята — 1 гілочка
Приготування:
У крижаній воді замочуємо листя желатину до повної гідратації. Гострим ножем або картоплечисткою відокремлюємо цедру від лимона, не зачепивши білу частину шкірки. Достатньо двох стрічок. Відкриваємо стручок ванілі по його довжині й обережно ножем виймаємо зерна. Можна замінити на екстракт або навіть ванільний цукор. Але моя вам порада — беріть справжню хорошу ваніль. Вона додасть страві особливий аромат і додасть делікатні нотки ледь відчутної гіркуватості.
Молоко, вершки (я віддаю перевагу 15−20% жирності, не менше), 100 г цукру, лимонну цедру, ваніль викладаємо в металеву ємність і доводимо до кипіння. Даємо трохи охолонути і проціджуємо рідину через сито, щоб відокремити цедру і ваніль, які вже віддали свій аромат. Додаємо віджаті листи желатину, перемішуємо вінчиком до повного розчинення желатину, розливаємо по скляночках і ставимо в холодильник на кілька годин.
Для кюлі беремо малину і 50 г цукру, перебиваємо в блендері та проціджуємо через сито, щоб прибрати кісточки.
Є два варіанти подачі: можна подавати пана-коту в склянці, наливши зверху малиновий соус і прикрасивши гілочкою м’яти. Або ж поставити склянку в гарячу воду на хвилину, щоб пана-кота вільно відходила від скла, і перевернути десерт у досить глибоку тарілку, полити малиновим кюлі. Декоруємо гілочкою м’яти.
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут