Охоронці здоров’я. Сім основних продуктів зими

15 грудня 2021, 02:55

Додайте в салат горіхи і зверніть увагу на паростки брокколі

1. Білкові продукти. Не виключайте рослинний білок. Хто омнівор (всеїдний) — частіше замінюйте жирною рибою.

2 . Куркума. Кому в добавці, кому в напої, кому як приправу, не треба соромитися. Клінічні та доклінічні дослідження показують, що куркумін допомагає впоратися із симптомами запального захворювання кишечника, серцево-судинних захворювань, аутоімунних захворювань та багато іншого, якщо коротко. Працює з жовчовідтоком, а це — запорука здорової роботи травлення.

Відео дня

Підсилюйте свій повноцінний сніданок

3 . Різноманітніні джерела рослинних жирів. Підсилюйте свій повноцінний сніданок. Гарбузове насіння, конопляні ядра та оливки, хороші олії. Конопляні продукти — це 30% корисних жирів у складі, а відповідно, зниження рівня цукру крові та більш тривале насичення. У ядрах коноплі та конопляному рослинному молоці до 19% рослинного білка, як у насінні льону та чіа. Навіть більше. Додатково цінуємо коноплю за вітамін Е та багатий мінеральний набір (як у хороших антиоксидантних комплексах: мідь, марганець, сірка, залізо, кальцій, калій).

4. Ягоди, включно із замороженими. Зі свіжих мій особистий топ за складом — ківі.

5. Зелень і паростки. Не використовуйте лише один вид салату, завжди змішуйте. Чим темніша зелень, тим більше в ній користі та яскравіше смак. Ідеальне поєднання — два види темної зелені (шпинат, кейл, мангольд, ромен, цикорій, ендивій, щавель, рукола і так далі) і два види ароматної зелені (кріп, петрушка, кінза, естрагон, м’ята, шніт цибуля, навіть порей). Додати паростки, полити тхіною, оливковою олією та посипати конопляними ядрами. Такий міні-салат — сторож здоров’я.

Увага на паростки брокколі (готувати аль-денте, щоб залишалися напівсирими всередині). Вони — максимальна концентрація сульфорафану, органічної сполуки сірки. Збільшують здатність печінки до природної детоксикації, підтримують здоров’я кишечника, знімаючи запалення стінки, і профілактують розвиток недружньої мікрофлори.

6. Зелений чай, зокрема, матча.

7. Горіхи. Завжди додаємо в салати цілісні рослинні жири — це запорука насичення та поживної цінності. Плюс майже половина всіх відомих вітамінів — жиророзчинні. А для дітей горіхи — головний перекус.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X