У сезон застуд. Які продукти зміцнять імунітет
Роль харчування як у стадії профілактики, так і у період хвороби незаперечна
Наша імунна система захищає нас під час зіткнення з гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), до яких відносяться коронавірусна, грип, риновірусна, аденовірусна та інші. Порушення імунної функції може призвести до підвищеної сприйнятливості до зараження та тяжчого перебігу хвороби.
Оскільки поширення ГРВІ відрізняється сезонністю, а осінній період створює ідеальні умови та ґрунт для їх розвитку, важливо готувати захисні механізми заздалегідь, ґрунтуючись на принципах здорового харчування, гігієни сну, контролю рівня стресу, загартовування та фізичної підготовки.
Дослідження показують, що роль харчування як у стадії профілактики, так і у розпал розвитку захворювань, незаперечна. Підтримувати своє тіло та імунітет у гарній формі — завжди хороша і розумна ідея, тому виділимо основні продукти, які на додачу до здорових звичок допоможуть зарядитися корисними речовинами.
1. Продукти, багаті Омега-3 жирними кислотами
Велика кількість незамінних жирних кислот Омега-3 міститься в деяких видах риби, таких як лосось (особливо дикий), сардини, оселедець та скумбрія. DHA, одна із кислот класу Омега-3, може посилювати активність білих кров’яних тілець, що ще більше зміцнює імунітет.
2. Високоякісний білок
Американські Національні інститути здоров’я (NIH) відзначають,